8 μαθήματα καριέρας από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες του κόσμου - Σου δίνουν συμβουλές με αέρα "κορυφής"!

Δεκάδες απόπειρες γίνονται καθημερινά με σκοπό να αποκωδικοποιήσουν τα συστατικά της επιτυχίας, τα βήματα που σε φέρνουν πιο κοντά της, τις ιδέες και τις προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να υλοποιήσεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου. 

Η απάντηση όμως, μπορεί να δοθεί μόνο από μία επιτυχημένη και ολοκληρωμένη επαγγελματία που έχει πέσει, έχει σηκωθεί, έχει ρισκάρει.

8 κορυφαίες businesswomen -η καθεμία στο τομέα της- μας αποκαλύπτουν μέσα από τις συμβουλές τους τι χρειάζεται τελικά για να καταφέρεις να ξεχωρίσεις και να αγγίξεις τη κορυφή. 

Μην ξεχνάς πως άλλωστε, η επιτυχία είναι γένους θηλυκού!

H Michelle Gass, πρόεδρος της εταιρίας Starbucks ξυπνά στις 4:30 κάθε πρωί για το καθημερινό της τρέξιμο, ενώ η πρόεδρος της Avon στις 5:00. Στις 6:00 θα βρεις την Anna Wintour σε ένα γήπεδο του τέννις και στη συνέχεια στο γραφείο της Αμερικανικής Vogue. Οι «πρωινοί τύποι» και η επιτυχία φαίνεται να είναι ένας αποτελεσμάτικός συνδυασμός που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου. Γι αυτό ετοίμασε τα ρούχα σου και πιές τον καφέ σου γιατί έχεις αργήσει!

Η Katie Taylor, CEO της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων “ Four Seasons”, παραδέχεται ότι είναι αυτό που λέμε “control freak”. Οι υποχρεώσεις πολλές φορές θα είναι ατελείωτες, τα ωράρια δύσκολα και η πίεση μεγάλη αλλά θυμήσου: Μονάχα εσύ είσαι υπεύθυνη για τη τροπή της καριέρας σου και την εξέλιξη της προσπάθειάς σου. Ανάλαβε τις υποχρεώσεις σου, στόχευσε στον καλό προγραμματισμό και μοίρασε τα project. Με συνέπεια, επιμονή και δουλειά, είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρεις. 

Η COO του facebook, Sheryl Sandberg, υποστηρίζει πως η καλή σχέση με έναν άνθρωπο που σε εμπνέει και σε γεμίζει με θετική ενέργεια, καινούργιες ιδέες και σου δίνει τροφή για γνώση, αποτελούν «απαραίτητα» εργαλεία επιτυχίας! 

«Η περιέργεια ορισμένες φορές είναι ωφέλιμη» , υποστηρίζει η Anne Sweeney, Co – Chair της Disney Media Networks. Κάθε άνθρωπος πρέπει να κυνηγά τη δημιουργικότητα, να ενημερώνεται συνέχεια σχετικά με το αντικειμενό του, να λαμβάνει μέρος σε σεμινάρια και διαλέξεις και να μην χάνει ποτέ τη διάθεση για δουλειά και δημιουργικότητα. Οι νέες ιδέες και οι φρέσκιες προτάσεις είναι το «οξυγόνο» σου για αυτό και όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Sweeney «το πιο έξυπνο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος είναι να κάνει συνεχώς ερωτήσεις».

«Προσέλαβε ατομα που είναι πιο έξυπνα από εσένα, δώσε τους τα καλύτερα «εργαλεία» για τη δουλειά τους και άκου προσεκτικά. Εάν είσαι εκτεθειμένη σε ποικίλλες πηγές πληροφόρησης, το συμπέρασμά σου θα είναι μία απόφαση που θα προκύπτει από διαφορετικές κοσμοθεωρίες και αντιλήψεις και θα ανταποκρίνεται άμεσα στη κοινωνία», δηλώνει η CEO της εταιρίας QVC, Claire Watts. 

Η Denise Morrison, CEO της διάσημης πλέον σούπας Campbell, ήξερε από μικρή πως ήθελε να διαχειρίζεται μία εταιρία. Όπως πρέπει να φέρεις εις πέρας ένα project μέσα σε ορισμένα deadlines, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να βάλεις και στόχους που θα αφορούν το μέλλον σου, είτε αυτοί είναι βραχυπρόθεσμοι είτε μακροπρόθεσμοι. 

Αποφάσισε τι θέλεις και διεκδίκησέ το! Η Beth Mooney, CEO της εταιρίας KeyCorp, εξομολογείται πως μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, χτύπησε όλες τις πόρτες κάθε σημαντικής τράπεζας στη πόλη Ντάλας του Τέξας, στη προσπάθεια εύρεσης μίας ανοικτής θέσης στα προγράμματα που αφορούσαν το management training. Τελευταία της ελπίδα ήταν η Republic Bank στην οποία και έμεινε να περιμένει για 3 ώρες, ώσπου ο Διευθυντής να την προσλάβει, όπως και έγινε. Μήπως ήρθε η ώρα να κυνηγήσεις τις μεγάλες ευκαιρίες;

Όχι. Είναι μονάχα μία συλλαβή, τίποτα παραπάνω. Ο δρόμος της επαγγελματικής σου πορείας δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, για αυτό πρέπει να έχεις από τώρα στο μυαλό σου πως μπορεί να εισπράξεις και κάποιες αρνητικές απαντήσεις. Θυμήσου πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό και πως η λέξη αποτυχία δεν χωράει στο λεξικό σου!

Πηγή: Madamefigaro.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ