Α. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες: ''Η ΕΕ χρειάζεται πολιτικές πρωτοβουλίες & σεβασμό στη δημοκρατία για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση''! (Βίντεο)

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται πολιτικές πρωτοβουλίες που να σέβονται και τη δημοκρατία και τις συνθήκες ώστε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να πάμε προς την ανάπτυξη", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Σημειώνεται ότι κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο Πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα είναι επίσης παρών στη συνάντηση.

Για μια «ρεαλιστική συμφωνία» με σκοπό να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης συζήτησαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η  Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ