Α.Μέρκελ: «Θα πάρετε χρήματα μόνο αφού εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις»

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει νωρίτερα τη δόση αν εκπληρώσει νωρίτερα τους στόχους της, ξεκαθάρισε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει έναν λεπτομερή κατάλογο μεταρρυθμίσεων.

Η αποτίμησή του θα γίνει από τους τρεις θεσμούς και μόνο τότε θα υπάρξει εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα, έκανε σαφές η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ

Εκταμίευση δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ακόμη και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) από το πρόγραμμα των ελληνικών ομολόγων θα γίνει μόνο όταν αξιολογηθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τις οποίες θα έχει υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, επισήμανε με η Μέρκελ.

«Θεωρούμε ότι βάση αναφοράς είναι η 20η Φεβρουαρίου. Θα υπάρξει εκταμίευση αν πραγματικά οι θεσμοί συμφωνήσουν ότι έχουν γίνει μέτρα. Αυτά τα μέτρα πρέπει να εμφανιστούν και να εγκριθούν από το Eurogroup Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου αυτό λέει, αυτό είπα εγώ κι αυτό ισχύει», τόνισε μεταξύ άλλων.

Είπαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο των συμφωνιών της 20ης Φεβρουαρίου και αυτό το πλαίσιο αναφέρεται στο δεύτερο πρόγραμμα.

Θα πρέπει να αντικαταστήσει με άλλες τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν και να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες. Αν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα αυτό θα το δουν οι θεσμοί και θα το κρίνει το Eurogroup.

Η ελληνική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων θα είναι άλλωστε και το κύριο θέμα της συζήτησης που θα έχουν τη Δευτέρα, η γερμανίδα καγκελάριος με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ