''Ραγίζει'' καρδιές ο πατέρας: ''Κοιτούσα τα μηχανήματα για να βρω τις απαντήσεις... Θα ζούσε η κορούλα μου'';

Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) είναι ένα τρομακτικά πολύπλοκο μέρος. Θυμάμαι το βράδυ που έφτασα εκεί με την κόρη μου. 

Είχε γεννηθεί πέντε εβδομάδες νωρίτερα, αγωνιζόταν για να αναπνεύσει και να επιβιώσει μέσα στη θερμοκοιτίδα, συνδεδεμένη με αμέτρητα σωληνάκια. Φτάσαμε στη ΜΕΝΝ τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η σύζυγός μου συνέχισε να αναρρώνει σε γειτονικό νοσοκομείο και ενώ οι γιατροί οδηγούσαν τη μικρή μου στην αίθουσα όπου θα περνούσε τις δύο πρώτες εβδομάδες της ζωής της, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: «Μακάρι τα κορίτσια μου να είναι εντάξει».

 

Θυμάμαι έντονα να κάθομαι σε εκείνο το δωμάτιο, ακούγοντας τα μηχανήματα και κοιτώντας τις οθόνες για να βρω τις απαντήσεις που έψαχνα. Ήταν οδυνηρό. Αλλά όσο καθόμουν ανήμπορος σε εκείνο το δωμάτιο, να περιμένω τη γυναίκα και την κόρη μου για να αναρρώσουν, έμαθα πολλά…

 

Δεν θέλησα να προστατεύσω περισσότερο τίποτα άλλο στη ζωή μου από την κόρη μου…Από το πρώτο δευτερόλεπτο που γεννήθηκε και την είδα να αγωνίζεται για να αναπνεύσει, ένιωσα αυτή την απίστευτη ανάγκη να κάνει ό,τι καλύτερο για εκείνη, για να την προστατεύσω, για να την σώσω. Στεκόμουν από πάνω της και απλά ευχόμουν να μπορούσα να αναπνεύσω εγώ για εκείνη για να την κάνω καλά. Αυτό το συναίσθημα που με διέκρινε και τις δύο εβδομάδες στη ΜΕΝΝ δεν έφυγε ποτέ και με ακολουθεί από τότε.

 

Η ζωή της κόρης μου είναι έξω από τον έλεγχό μου…Αυτή η απογοητευτική σκέψη ήρθε σε μένα βλέποντας την κόρη μου στη ΜΕΝΝ. Το γεγονός δηλαδή ότι η ζωή της κόρης μου δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι υπό τον έλεγχό μου. Ως πατέρας θέλω να είμαι σε θέση να την βοηθήσω, να την προστατέψω, να της εγγυηθώ την επιτυχία και την ευτυχία της και να είμαι σε θέση να κάνω τα πάντα να συμβούν όπως στα παραμύθια. Αλλά ακόμα και στο πιο θεμελιώδες επίπεδο της ζωής -εκείνο της υγείας- δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω για να εγγυηθώ την επιτυχία της. Αυτό έγινε οδυνηρά σαφές σε μένα βλέποντας τον αγώνα της και συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσα να κάνω για να την βοηθήσω. Ήταν μια μάχη που έπρεπε να παλέψει μόνη της, όμως με όλη την αγάπη που μπορούσαμε να της δώσουμε εγώ και η σύζυγός μου.

Όλη η συνέχεια εδώ - Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ