«Κλειδώνουν» τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία του Τουρισμού - Ποια τα πρόσωπα «κλειδιά» για το υπουργείο & τον ΕΟΤ;

Οριστικοποιήθηκαν τα πρόσωπα για τις θέσεις του Αναπληρωτή Γ.Γ Τουρισμού και του Προέδρου ΕΟΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόεδρος στον ΕΟΤ αναλαμβάνει η Ελισάβετ Χατζηνικολάου. Αναπληρωτής γ.γ. με αρμοδιότητα τον τουρισμό ο Γ. Ζαχαράτος.

 

Πολύ κοντά στις τελικές αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα συγκροτούν την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ φέρονται να βρίσκονται η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου με αρμοδιότητα τον Τουρισμό αναλαμβάνει ο Γεράσιμος Ζαχαράτος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέχρι πρόσφατα Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ). Ήδη, ο Γ.Ζαχαράτος έχει αναλάβει ατύπως καθήκοντα (εκκρεμεί η δημοσίευση της τοποθέτησής του στο ΦΕΚ), παραλαμβάνοντας από τον προκάτοχό του Αναστάσιο Λιάσκο.

Αδιευκρίνιστο παρέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα διατηρηθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων την οποία κατέχει σήμερα ο Γιάννης Πυργιώτης. Κι αυτό καθώς η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να αναθέσει αυξημένες αρμοδιότητες για να καταστήσει ιδιαίτερα ισχυρούς τους Αναπληρωτές Γενικούς Γραμματείς του ενιαίου Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ενώ, όμως, μέχρι πρόσφατα όλες οι ενδείξεις παρέπεμπαν στη διατήρηση του Γ.Πυργιώτη στη θέση του, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες πυροδοτώντας ποικίλα σενάρια.

Σύμφωνα με αυτό που δείχνει να συγκεντρώνει, πλέον, τις περισσότερες πιθανότητες, ο Γ.Πυργιώτης αποχωρεί και σοβαρή υποψηφιότητα να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης φέρεται να θέτει ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, στενός συνεργάτης της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα σε ότι αφορά τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ). Πρόεδρος του οργανισμού, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναλαμβάνει η Ελισάβετ Χατζηνικολάου. Η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ ήταν επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού και επικεφαλής της άλλοτε ισχυρής δ/νσης μελετών και ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ