Vintage Story: Ο Κένεθ Γιαννούλης, ο Ελληνας που έγινε σκιά του Τζον Κενέντι για να τον προστατεύσει!

Στις 22 Νοεμβρίου 1963, ο ελληνικής καταγωγής πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Κένεθ Γιαννούλης, έφτασε στο Όστιν του Τέξας με αποστολή να προστατεύσει τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είχε υπό την εποπτεία του τον Αμερικανό πρόεδρο από τις 23.00 μέχρι και τις 07.00, όπως ακριβώς έκανε και την προηγούμενη νύχτα, στο Ντάλας.

«Όταν οι άνθρωποι καταστρώνουν σχέδια, ο Θεός γελάει», λέει μια παροιμία. Στις 12.30 εκείνης της ημέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος πυροβολείται στο κεφάλι από ελεύθερο σκοπευτή κατά τη διάρκεια αυτοκινητοπομπής και λίγες ώρες μετά χάνει τη ζωή του. Πενήντα δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο Κ. Γιαννούλης δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του εκείνη την ημερομηνία που «πάγωσε» ολόκληρο τον πλανήτη. Όμως, χρόνος για δάκρυα δεν υπήρχε. Μέσα σε λίγη ώρα η αποστολή του άλλαξε και ήταν πολύ σημαντική: να προστατεύσει τον επόμενο πρόεδρο, Λίντον Τζόνσον.

Στην αποκλειστική συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο 79χρονος Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας μιλάει για τις μνήμες από εκείνη την ημέρα που μια σφαίρα σκότωσε τα όνειρα εκατομμυρίων Αμερικανών αλλά και για τις εμπειρίες του στο πλευρό του JFK και της συζύγου του Τζάκι. «Το ένα βράδυ είχαμε υπό την προστασία μας τον Κένεντι και το επόμενο ήμασταν με τον Τζόνσον», θυμάται.« Όταν ήμασταν στην κατοικία του Τζόνσον , περπατούσαμε στο σπίτι με τα όπλα προτεταμένα», αναφέρει χαρακτηρίζοντας την περίοδο μετά τη δολοφονία Κένεντι γεμάτη άγχος και βουτηγμένη στο πένθος.

Όπως εξομολογείται στον Ε.Τ της Κυριακής ο Κ.Γιαννούλης, αποφάσισε να μιλήσει για τη δολοφονία και για τη σχέση του με τον JFK για ιστορικούς λόγους: «Για περισσότερα από 50 χρόνια εγώ και οι υπόλοιποι πράκτορες του Λευκού Οίκου καταπιέσαμε τις δύσκολες αυτές μνήμες και αποφασίσαμε να μη μιλήσουμε ποτέ για τη δολοφονία Κένεντι, μέχρι πρόσφατα, οπότε συνειδητοποιήσαμε ότι η ιστορία δεν μπορεί να υποκρύπτεται».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ