Στις 5 μ.μ. με απόδοση τιμών έξω από την Καγκελαρία ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινα το τετ- α- τετ με την σιδηρα κυρία

Τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας ανά χείρας ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η Αθήνα στους δανειστές, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη επταμερή συνάντηση.
 

Στις 5 μ.μ. τοπική ώρα θα αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ. Στις 7 μ.μ. τοπική ώρα θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες τους από κάθε πλευρά.

Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις συζητήθηκε χθες σε νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία διήρκεσε μια ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7.30 το βράδυ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια ώρα οι  Financial Times στο σημερινό τους φύλλο δημοσιεύουν πεντασέλιδη επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, προς την κ. Μέρκελ μέσω της οποίας ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωστοποιεί στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της για το χρέος, αν η Ε.Ε. αποτύχει να της παρέχει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια. 
Την επιστολή έστειλε ο κ. Τσίπρας στις 15 Μαρτίου, λίγο πριν το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, και μία ημέρα πριν την πρόσκληση της κ. Μέρκελ στον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Τσίπρας «προειδοποιεί» ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή των δανείων (ΔΝΤ) και τις κοινωνικές δαπάνες. Παράλληλα «κατηγορεί» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις αρχές της Ευρωζώνης, για το γεγονός ότι περιορίζουν τη δυνατότητα της Ελλάδας για έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους και δεν επιτρέπουν την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στην Αθήνα, αντίστοιχα, πριν από την υιοθέτηση ενός νέου γύρου οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές χθες το απόγευμα συνέδεαν το δημοσίευμα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία» καθώς «γίνεται μια συστηματική προσπάθεια αποδυνάμωσης της κυβέρνησης μια μέρα πριν τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ».
Και μάλιστα, συνεχίζουν, «χρησιμοποιείται το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι κοινός τόπος μεταξύ της γερμανικής και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης».

«Όσοι πιστεύουν», καταλήγουν στην κυβέρνηση, «ότι με ψέματα και συκοφαντίες θα πετύχουν την ηθική απομείωση της ελληνικής κυβέρνησης γελιούνται οικτρά. Όσοι φοβούνται ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο στην μάχη ενάντια στη διαπλοκή, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ