Ιδού το "Κολοσσαίο" της Γερμανικής Καγκελαρίας, το μεγαλύτερο κυβερνητικό κτίριο στον κόσμο, 12.000 τμ - Εδώ η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ!

Το νεότερο κτίριο της Καγκελαρίας (Άνοιξε την άνοιξη του 2001) σχεδιάστηκε από τους Charlotte Frank και Axel Schultes και χτίστηκε από μια συνεργασία  της Royal BAM, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Wayss & Freytag και της ισπανικής Acciona από μπετόν και γυαλί σε ένα ουσιαστικά μεταμοντέρνο στιλ, αν και ορισμένα στοιχεία πιο σύγχρονα είναι εμφανή.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου πέρασε από 3 εκδοχές μεταξύ 1995 και 1997. Καταλαμβάνοντας 12.000 τετραγωνικά μέτρα είναι το μεγαλύτερο κυβερνητικό κτίριο στον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο κτίριο της Καγκελαρίας είναι δέκα φορές όσο είναι ο Λευκός Οίκος. Επιπλέον, ένα μη επίσημο διαμέρισμα του εκάστοτε Καγκελάριου βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Το 200 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα δύο δωματίων έχει μέχρι στιγμής κατοικηθεί από τον Gerhard Schröder, μιας και η τωρινή καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ προτιμά να ζει σε ένα άλλο διαμέρισμα στο Βερολίνο.

Λόγω του μη  διακριτικού αλλά και αμφιλεγόμενου στιλ  αρχιτεκτονικής, δημοσιογράφοι, τουριστικοί οδηγοί αλλά και μερικοί ντόπιοι αναφέρονται στα κτίρια ως Kohllosseum (ένα όνομα που προέρχεται από το γνωστό σε όλους μας Κολοσσαίο και το όνομα του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ από τον οποίο χτίστηκε), ενώ μια άλλη δημοφιλή ονομασία του κτιρίου  είναι το ''Bundeswaschmaschine'' (ομοσπονδιακό πλυντήριο ρούχων, λόγω της στρογγυλού σχήματος στα παράθυρα και της κυβική μορφή του).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ