Νέες παρασκηνιακές ιστορίες από το Βερολίνο: Ο ρομαντικός & νοσταλγικός διάλογος Τσίπρα-Μέρκελ και ο... χαμένος φάκελος! (βίντεο)

«Το Βερολίνο είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις» αποκάλυψε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Άνγκελα Μέρκελ όταν εκείνη του έδειχνε την πόλη από το ανοιχτό παράθυρο της Καγκελαρίας.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον της κας Μέρκελ που με έκπληξη του απάντησε: «Αλήθεια;».

Για να της εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας: «Σπούδασα πολιτικός μηχανικός» και εκείνη να του απαντήσει: «Α, οπότε…»…

Από το παράθυρο ο κ. Τσίπρας έδειξε με το χέρι του ένα σημείο και ρώτησε την κα Μέρκελ: «Εκεί είναι η πλατεία Ποτσντάμερ για να του απαντήσει η κα Μέρκελ: «ακριβώς».

Όταν ρώτησε ο κ. Τσίπρας προς τα που είναι η ανατολική πλευρά, η κα Μέρκελ τον διόρθωσε και του έδειξε την αντίθετη πλευρά λέγοντάς του: «όχι η ανατολική ήταν από εκεί. Βλέπετε την πύλη του Βραδεμβούργου».

Ο... χαμένος φάκελος

Έντονη αμηχανία προκάλεσε στην ελληνική αποστολή και στον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο η απουσία ενός φακέλου με τα στοιχεία της ελληνικής πλευράς παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ και ενώ όλοι βρίσκονταν στο τραπέζι για να ξεκινήσει η συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός αντέδρασε αρχικά με αμηχανία, αλλά παρέμεινε χαμογελαστός μπροστά στις κάμερες και τα φλας.

Οι συνεργάτες του, πάντως, έδειχναν να αγωνιούν με τον Νίκο Παππά να ρωτάει ένα από τα μέλη της αποστολής «Το αρχείο; Στην τσάντα, στην τσάντα σου θα είναι».

«Οχι αυτή είναι δική μου» απάντησε κάποιος, ενώ ένας άλλος αναρωτήθηκε «Τι θα κάνουμε τώρα με τους δικούς μου φακέλους; Ποιος το πήρε ρε;».

«Ο κίτρινος, ο κίτρινος Βαγγέλη» απάντησε ένας άλλος.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ