Πώς να επιλέξετε ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα παιδιά σας - Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Είναι γεγονός ότι στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε τα ανάλογα παιχνίδια έχουν κυριολεκτικά εισβάλλει, με τις ευλογίες μας μάλιστα, στα περισσότερα σπιτικά. 

Oι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά την τελευταία δεκαπενταετία. Kατά καιρούς έρχονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, δυστυχώς, εξαιτίας των βίαιων και ανατριχιαστικών θεμάτων που κάποια από αυτά περιέχουν, καθώς και λόγω των αμφιλεγόμενων μηνυμάτων.

Aν ρίξουμε μια ματιά, θα διαπιστώσουμε ακόμα και από τους τίτλους, ότι μερικά προδιαθέτουν για σειρά βίαιων καταστάσεων. Απεικονίζουν φρικιαστικά τέρατα, δολοφονίες και σκηνές τρόμου. Σε πολλά από αυτά το παιδί, για να βγει νικητής, πρέπει να προλάβει να σκοτώσει αρκετούς, διαφορετικά θα το σκοτώσουν και το παιχνίδι θα ξεκινήσει πάλι από την αρχή.

Tο παιδί ακολουθεί αυτή την ιλιγγιώδη κούρσα, προσπαθώντας να νικήσει το μηχάνημα. Το νευρικό του σύστημα βρίσκεται σε εγρήγορση, έχει ένταση, αγωνία. Ποιος θα βγει νικητής, άραγε; Όχι, πάντως, το νευρικό σύστημα του παιδιού. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κυκλοφορούν αρκετά παιχνίδια για που είναι προσεκτικά σχεδιασμένα και εισάγουν το παιδί στον κόσμο των πληροφοριών και της γνώσης.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε…

• Η σωστή επιλογή και χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ίσως έχει θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να αποτελέσουν μια πολύ καλή αφορμή για ψυχαγωγία και να το βοηθήσουν να συντονίζει το μάτι με το χέρι, να αποκτήσει ταχύτητα και να χειρίζεται ταυτόχρονα διάφορα θέματα.

• Είναι σημαντικό να εξετάζετε προσεκτικά το περιεχόμενο των βιντεοπαιχνιδιών που προσφέρετε στο παιδί σας, ώστε να αντιστοιχούν αποκλειστικά στην ηλικία του.

• Να μην αγοράζετε παιχνίδια που είναι γεμάτα βία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ