Μade In Greece τα κοτόπουλα Νιτσιάκος - Η ιστορία της επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης από τα Γιάννενα στην Ολλανδία!

Τα κοτόπουλα Νιτσιάκος δεν βρίσκονται τυχαία όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων του Έλληνα καταναλωτή, καθώς με πείσμα και αφοσίωση, η οικογενειακή επιχείρηση Νιτσιάκος προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή ανώτερα ποιοτικά προϊόντα, φροντίζοντας για τη συνεχή βελτίωσή τους. 

Πίσω από αυτή την επιτυχία κρύβεται μια ιδιαίτερα δυναμική επιχειρηματίας, η Μαριλένα Νιτσιάκου, η οποία στα βήματα του πατέρα της, Θοδωρή, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Η ενίσχυση των εξαγωγών αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης Νιτσιάκος, σε μια περίοδο όπου η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων θεωρείται αναγκαία για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.
Η γνωστή πτηνοτροφία δεν εφησυχάζει και εντείνει τις προσπάθειές της, αναπτύσσοντας έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στις βαλκανικές χώρες και στην Κύπρο σημειώνοντας συνεχώς αύξηση πωλήσεων. Πολλές δραστηριότητες της επιχείρησης έχουν ήδη εξαγωγικό χαρακτήρα που αφορούν το κοτόπουλο και στο μεγαλύτερο ποσοστό το pet food.

«Τρέχοντας» έως το 2016 το επενδυτικό πλάνο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των λεβήτων σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και πτηνοθαλάμους με λέβητες βιομάζας, τον εκσυγχρονισμό και την αντικατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής ζωοτροφών στην Πεδινή Ιωαννίνων και επεξεργασίας κοτόπουλου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, η οικογενειακή επιχείρηση προσδοκά σε περεταίρω ανοδική πορεία, τόσο σε χώρες της Ε.Ε. όσο και σε αγορές εκτός αυτής.
Τα πρώτα θεμέλια της σημερινής επιχείρησης μπήκαν το 1972, όταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης (μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας) αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του, οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθειά του.
Το 1980 ξεκινούν τα πρώτα βήματα μεγέθυνσης της επιχείρησης, βάζοντας σε λειτουργία το πτηνοσφαγείο στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Δεκατρία χρόνια αργότερα, το 1993, ξεκινά η λειτουργία ενός νέου σύγχρονου εργοστασίου ζωοτροφών στην Πεδινή Ιωαννίνων δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα, ενώ την ίδια χρονιά ολοκληρώνεται και η κατασκευή εργοστασίου περαιτέρω επεξεργασίας κρέατος στην Άρτα, που λειτουργεί ως θυγατρική (Foodmaster ΑΕΒΕ).

Με συνεχή βήματα προόδου και διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης, χτίζει σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αβγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα. Στο διάστημα 1995-2000 πραγματοποιείται η δημιουργία κέντρων διανομής στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, ενώ το 2001 γίνεται η εξαγορά από το συνεταιρισμό Βησαλτίας και εκσυγχρονισμός του πτηνοσφαγείου στη Νιγρίτα Σερρών.

Όλη η συνέχεια στην Ημερησία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ