Ολοκληρώθηκε το Euro Working Group - Δύσκολη η επιστροφή του 1,2 δισ. στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για το ελληνικό ζήτημα, ανέφεραν κοινοτικές πηγές.
 

Σε λίγη ώρα θα υπάρξει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκoύ Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σχετικά με το αποτέλεσμα της συζητήσης στο EWG επί του ελληνικού αιτήματος για την επιστροφή ποσού ύψους των 1,2 δισ. ευρώ στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλαβε απόφαση το EuroWorking Group για την επιστροφή των χρημάτων που στάλθηκαν εκ παραδρομής και παραπέμπει στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF. 

Χθες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε ζητήσει από τον EFSF να εξετάσει το αίτημα του ΤΧΣ για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ και να τον ενημερώσει. 

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε ζητήσει από τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group, Τόμας Βίζερ, να επιληφθεί επί του θέματος αυτού. 

Φαίνεται, όμως, πως στην έκτακτη σύσκεψη του Euro Working Group δεν υπήρξε ομοφωνία, κάτι που ήταν απαραίτητο για να εγκριθεί το αίτημα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα προορίζονταν για ανακεφαλαίωση των τραπεζών, κάτι που σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τα “ρίξει” στη ρευστότητα και θα έπρεπε να δεσμευτούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερόητας για τον αρχικό τους σκοπό. Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπέζων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ