ΔΝΤ: ''Εποικοδομητική η τηλεφωνική επικοινωνία Λαγκάρντ & Τσίπρα - Η Ελλάδα θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της''!

Η Ελλάδα δεν αναμένεται να αθετήσει την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το ΔΝΤ, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, σε συνέντευξη Τύπου.

Απατώντας σε ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κα Λαγκάρντ να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ ο κ. Μάρεϊ ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. «Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει την βούληση της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της», ενώ προσέθεσε ότι οι αποπληρωμές του Μαρτίου έγιναν κανονικά.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως επικοδομητική την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Κατά την τακτική εβδομαδαιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον ο κ. Μάρεϊ υποστήριξε ότι «είχαν μία επικοδομητική συνομλία που επικεντρώθηκε στα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να προωθηθούν οι συζητήσεις που σχετίζονται με τη στήριξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ στην Αθήνα διεξάγουν συζητήσεις για την ανταλλαγή στοιχείων και άφησε να εννοηθεί πως εν συνεχεία θα ακολουθήσει η επεξεργασία των προτάσεων στον Brussels Grroup. «Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται στην Αθήνα και αναμένεται να ακολουθήσουν οι συζητήσεις πολιτικής», τόνισε.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ