Στο χάος η Υεμένη - Νέοι βομβαρδισμοί της χώρας από τη Σαουδική Αραβία!

Νέα αεροπορικά πλήγματα στην Υεμένη εξαπέλυσαν μαχητικά αεροσκάφη του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία, μετά την έναρξη κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μιας στρατιωτικής επιχείρησης που έχει στόχο να αναχαιτίσει την προέλαση των σιιτών ανταρτών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν την στρατιωτική βάση Αλ Τάρικ, που βρίσκεται κοντά στην Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα Σαναά και το Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης εναντίον αποθηκών όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή Μαλάχιζ στην επαρχία Σαάντα, προπύργιο των Χούτι κοντά στη μεθόριο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ακόμη επλήγη το αεροδρόμιο της Σαάντα, του προπυργίου των Χούτι στο βορρά, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης των ανταρτών Χούτι της Υεμένης απείλησε σήμερα ότι ο λαός της χώρας θα αντιμετωπίσει την «εγκληματική, άδικη και αδικαιολόγηση επίθεση» της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση του Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι, του ηγέτη των σιιτών Χούτι, μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον θέσεων της οργάνωσής του.

«Ο λαός της χώρας είναι αποφασισμένος να αμυνθεί, να υπερασπιστεί την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του», είπε ο Χούτι στο διάγγελμα που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι του κινήματός του, το αλ Μασίρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ