Έληξε η εισβολή ισλαμιστών ανταρτών σε ξενοδοχείο της Σομαλίας - Νεκροί οι περισσότεροι δράστες!

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Σομαλίας ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου στο οποίο είχαν εισβάλει ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους δράστες.

«Πιστεύουμε ότι οι δράστες ήταν εννέα. Οι έξι από αυτούς σκοτώθηκαν. Τρεις μάλλον κρύβονται ακόμη στο εσωτερικό γιατί ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις από χειροβομβίδες» δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Ισμαήλ Ολόου.

Οι αντάρτες εισέβαλαν πυροβολώντας στο δημοφιλές ξενοδοχείο Μάκα αλ Μουκάραμ του Μογκαντίσου, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και παγιδεύοντας εκεί πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

Αργότερα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων, που έχουν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς, κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του κτιρίου.

 

Το χρονικό της εισβολής

Ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν σε δημοφιλές ξενοδοχείο της Μογκαντίσου της Σομαλίας, με τις αρχές να κάνουν λόγο μέχρι στιγμής για επτά νεκρούς.

Πριν την εισβολή στο ξενοδοχείο, υπήρξε έκρηξη σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός περαστικού, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Οι δράστες ενδέχεται να κρατούν ομήρους, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, όπως άγνωστος είναι και ο αριθμός των μελών της οργάνωσης.

«Το ξενοδοχείο είναι υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου και μέσα στο ξενοδοχείο (σ.σ. το Μάκα αλ Μουκάραμ). Δεν θα είναι εύκολο να μπούμε μέσα», ανέφερε ο Αστυνόμος Α΄ Ισμαήλ Ολόου, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και συνέχισε: «Μέσα στο ξενοδοχείο υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι».

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ ανέλαβε σχεδόν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο, με ανακοίνωση που εξέδωσε ένας εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πριν από την εισβολή εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ