Γ. Βαρουφάκης στην Handelsblatt: ''Εκεχειρία με Γερμανία - Το «τοξικό παιχνίδι του μουτζούρη» πρέπει να τελειώσει''

«Εκεχειρία» με τους Γερμανούς ζητάει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και με άρθρο του στη «Handelsblatt» προσπαθεί να ρίξει τους τόνους μεταξύ Αθηνών και Βερολίνου.
 

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, ύστερα από το σάλο που ξέσπασε στη Γερμανία για το προτεταμένο δάκτυλο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μετά την συνέντευξή του στο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης «ARD», o Γιάνης Βαρουφάκης ανοίγει τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τις θέσεις της Ελλάδας για τη διαχείριση της κρίσης και καλεί Αθήνα και Βερολίνο να αφήσουν στην άκρη της προσβολές.
«Το παιχνίδι του μουτζούρη πρέπει να τελειώσει» είναι ο τίτλος άρθρου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», στο οποίο υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώσει τα χρέη της και εκτιμά ότι από αυτό το «τοξικό» παιχνίδι επωφελούνται μόνο οι εχθροί της Ευρώπης.

«Πρέπει να σταματήσει» τονίζει, καθώς μόνο τότε θα μπορούσε η Ελλάδα - με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την οικονομική της ανάκαμψη - να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικών στρατηγικών που ενισχύουν την ανάπτυξη.

«Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η Ελλάδα τελικά να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες της» αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης και προσθέτει ότι, ειδικά Έλληνες και Γερμανοί «έχουν ξεπέσει σε ένα σημείο ηθικής επιδειξιομανίας, αλληλοκατηγοριών και ανοιχτής εχθρότητας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ