Δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας - Το 55,5% θεωρεί σωστή την κυβέρνηση - Υπάρχει φόβος για Grexit!

Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας.

 

Ωστόσο, εντείνεται ο φόβος των Ελλήνων για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Το 55,5% θεωρεί σωστές τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Ενισχυμένοι εμφανίζονται τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 69,5% με θετικές και πολύ θετικές γνώμες, ενώ ο υπουργός Αμυνας εμφανίζεται με 35%. Στον αντίποδα, το ποσοστό του Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζει πτώση 15%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι κύριοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος.

Εντείνεται ο φόβος για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ 43,5% στις 16-17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συγκριτικά, στις 26 - 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα

Διχασμός για τις επισκέψεις Τσίπρα σε Βερολίνο

Σχετικά με τις επισκέψεις Τσίπρα στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ, οι ερωτώμενοι παρουσιάζονται διχασμένοι με τον 45,5% να δηλώνει πως ο πρωθυπουργός έδειξε θάρρος, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων. Από την άλλη πλευρά, το 45,5% θεωρεί πως φάνηκε συμβιβαστικός, καθώς υποστήριξε την υλοποίηση όσων απαιτούνται για την χρηματοδότηση, ενώ το 9% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Το ελληνικό νοικοκυριό στο επόμενο 12μηνο

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν το ελληνικό νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί κι άλλο μέσα στον επόμενο χρόνο, το 39,5% εκτίμησε πως ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, ενώ το 14% πως αυτό θα γίνει σίγουρα.

Το 17% των ερωτηθέντων φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξο, δηλώνοντας πως μάλλον θα βελτιωθεί, το 4% πως θα βελτιωθεί σίγουρα, ενώ το 7% πως θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ