«Πέντε λεπτά ακόμα μπαμπά...»: Μια τρυφερή ιστορία που σε όλους υπενθυμίζει τη σημασία του ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά!

Μια φορά και ένα καιρό, σε κάποιο πάρκο, μια γυναίκα κάθισε δίπλα σ΄ έναν άνδρα, στο παγκάκι σε μια παιδική χαρά. «Αυτός εκεί πέρα είναι ο γιος μου», είπε, δείχνοντας ένα μικρό αγόρι που φορούσε μια κόκκινη μπλούζα και έκανε τσουλήθρα.

«Πολύ όμορφο αγόρι», είπε ο άνδρας. «Αυτός εκεί με τη μπλε μπλούζα στην κούνια, είναι ο δικός μου γιος». Και μετά κοιτάζοντας το ρολόι του , φώναξε στο γιο του. «Τι λες, μικρέ, πάμε να φύγουμε;»

Το παιδάκι τον παρακάλεσε: «Σε παρακαλώ, μπαμπά, άλλα πέντε λεπτά. Μόνο πέντε λεπτά». Ο άνδρας έγνεψε καταφατικά και το αγοράκι συνέχυσε να χαίρετε το παιχνίδι του. Τα λεπτά πέρασαν και ο πατέρας σηκώθηκε και ξαναφώναξε στον γιο του: » Ώρα να πηγαίνουμε».

Ξανά το παιδάκι παρακάλεσε: «Πέντε λεπτά ακόμα, μπαμπά. Μόνο πέντε λεπτά». Ο άνδρας χαμογέλασε και είπε: «Εντάξει.»

«Μα σίγουρα είστε ένας υπομονετικός πατέρας,» παρατήρησε η γυναίκα.

Ο άνδρας χαμογέλασε και έπειτα είπε: «Τον μεγαλύτερο γιο μου τον σκότωσε ένας μεθυσμένος οδηγός πέρυσι, ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατο το του εδώ γύρω. Ποτέ δεν είχα περάσει πολύ χρόνο με τον μεγαλύτερο και τώρα θα έδινα τα πάντα για να ήμουν μόνο πέντε λεπτά μαζί του. Έχω πάρει όρκο να μην ξανά κάνω το ίδιο λάθος. Αυτός νομίζει ότι έχει μόνο πέντε λεπτά για να κάνει κούνια, ενώ εγώ έχω ακόμα πέντε λεπτά να τον βλέπω να παίζει«.

Φίλοι μου, η γλώσσα του παιδιού είναι το παιχνίδι. Μόνο τα παιδία μας διψούν για τα << δώρα >>μας. Αλλά αυτά τα < δώρα >> δεν είναι τα πλαστικά, ηλεκτρονικά η τα ξύλινα παιχνίδια και οι κούνιες.

Όλη η συνέχεια εδώ - Infokids.gr

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ