Bloomberg: Πώς η Ελλάδα θα αποφύγει το Grexit!

Σε δημοσίευμά του, με τίτλο «Πώς η Ελλάδα θα τα καταφέρει το 2015», το πρακτορείο σημειώνει πως οι δύο πλευρές θα κατορθώσουν τελικά να βρουν κοινό έδαφος συνεννόησης για τις μεταρρυθμίσεις,έστω και λίγες ώρες ή ημέρες πριν την 9η Απριλίου, όπου η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει μία δόση 462 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το «κενό» χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμα η χώρα είναι μικρό σε σχέση με το μέγεθος της οικονομικής στήριξης που έχει λάβει στο παρελθόν, ενώ η θέληση να παραμείνει εντός ευρώ παραμένει ισχυρή.

«Αναμένουμε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων που θα ξεκλειδώσει τα κεφάλαια που θα κρατήσουν στην επιφάνεια τη δοκιμαζόμενη χώρα», αναφέρει το Bloomberg το οποίο, επικαλούμενο την εμπειρία του παρελθόντος, δεν αποκλείει η συμφωνία να επιτευχθεί στο παρά πέντε –λίγο πριν την ημέρα που πρέπει να αποπληρωθεί χρέος προς το ΔΝΤ. Παρ’ολ’αυτά, προειδοποιεί το άρθρο, όσο στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, μεγαλώνει ο κίνδυνος οι Ευρωπαίοι ηγέτες να χάσουν την υπομονή τους και να επιτρέψουν μια άστατη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει περί τα 462 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Ενδεχομένως ο κυβερνητικός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ να χρειαστεί να κλείσει συμφωνία με τους πιστωτές νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος.

Πηγή: Capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ