Σημειώστε: 7 Μαΐου η γιορτή του Made In Greece στο Graffito - 50 παθιασμένοι Έλληνες παρουσιάζουν τα άριστα προϊόντα τους!

Γνωρίζω τον Κωνσταντίνο Ροκόφυλλο από παλιά. Πολύ παλιά, από τότε που ήμουν νεαρή δημοσιογράφος  και γύρναγα με μια κάμερα ή μια φωτογραφική μηχανή τον κόσμο. 

Τον συνάντησα στο Παρίσι και ήταν αυτό που λέμε ωραίος ως Έλλην. Γιος του τότε Πρέσβη εκ προσωπικοτήτων Χρήστου Ροκόφυλλου, ολοκλήρωνε τα μεταπτυχιακά του εκεί. Μια μεγάλη στιγμή για το Ελληνικό πνεύμα και την Ελληνική δημιουργία μας έφερε τότε κοντά.

 

Η ανακήρυξη ενός σημαντικότατου Έλληνα δημιουργού, του Ηλία Λαλαούνη, ως του μόνου κοσμηματοπώλη μέλους της Γαλλικής Ακαδημίας. Κάλυψα τότε το γεγονός για το Περιοδικό ''Ένα'' και την ΕΡΤ2. Κάθε φορά που συναντιόνταν οι δρόμοι μας υπήρχε ωραία αφορμή  για την Ελλάδα, από τις σπάνιες.. όπως στην διοργάνωση του ''Αθήνα 2004'' που εκείνος εργάστηκε αφού ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο ως CEO σε μεγάλες επιχειρήσεις κι εγώ παρουσίαζα τότε τις τηλεοπτικές εκπομπές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ξαναβρήκα μετά από τόσα χρόνια τον Κωνσταντή ακόμα πιο παθιασμένο με την Ελληνική αισθητική, ακόμα πιο έμπειρο ως επιχειρηματία και ώριμο για το ''Graffito'' που για εμένα αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου Ελληνικού concept store. 

Η Έλενα Τουπογιάννη

Εξηγούμαι: στο ''Graffito'', Σόλωνος 34, ο Κωνσταντής έβαλε όλη του την αγάπη αλλά και την τρέλα για να δημιουργήσει ένα πολυκατάστημα με καλόγουστα έπιπλα, ρούχα, αντικείμενα, είδη δώρων, κεριά, διακοσμητικά, Ελληνικές gourmet γεύσεις. Στο τέλος, αφού περιπλανηθείς στο καλόγουστο ''Graffito'', τρως από τα χαμογελαστά κορίτσια απίθανες Ελληνικές γεύσεις και άγλυκα ακαταμάχητα γλυκά, που δημιουργεί μια πρώην Πολιτικός Μηχανικός. Έπαθα πλάκα στο ''Graffito''.

Ο Δανιήλ Μπεζεριάνος, ο Χρήστος Ραυτακόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ρακόφυλλος, ο Φίλιππος Εξαδάκτυλος και η Βάγιω Κασιμάτη

 Όταν μάλιστα είδα να μπαίνουν ο Φίλιππος ο Εξαδάκτυλος και η Βάγιω Κασιμάτη οι δημιουργοί του ''Eat Crete''  και στην συνέχεια ο Δανιήλ Μπεζεριάνος και ο Χρήστος  Ραυτακόπουλος που τα ''Philab'' καλλυντικά τους, φιλοξενούνται στις όμορφες προθήκες  του νέου concept store της Σόλωνος, πραγματικά αισθάνθηκα εκείνη την ανεξήγητη πνευματική χαρά της διασταύρωσης του δρόμου μου με ανθρώπους που αισιοδοξούν και ανοίγουν δρόμους σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές. 

Αρχίσαμε λοιπόν όλοι μαζί την συζήτηση για το Made In Greece και μοιραστήκαμε την αισιοδοξία, εκείνοι μεν των δημιουργιών τους, σε cookies οι πρώτοι και σε καλλυντικά οι δεύτεροι κι εγώ την δημοσιογραφική, αφού  με εμμονή πλέον στην στήλη του site μου eirinika.gr παρουσιάζω ότι είναι ''Made In Greece''.

Στην δική μας ''Made In Greece'' συνάντηση κορυφής χθες στο ''Graffito'' ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος μας μίλησε για την καταπληκτική του ιδέα, να προσκαλέσει και τους 50 Έλληνες παραγωγούς που  προμηθεύουν το ''Graffito'' στις 7 Μαΐου για να μιλήσουν όλοι μαζί για τα προϊόντα τους. 

Ο τίτλος αυτής της εκδήλωσης θα είναι: ''Η Ελληνική επιχειρηματικότητα ανθίζει στην Σόλωνος''. Ένιωσα μεγάλη τιμή όταν ο παλιός μου φίλος μου πρότεινε να παρουσιάσω αυτήν την βραδιά που τόσο ταιριάζει με όσα προσπαθώ εδώ και 2 χρόνια να αναδείξω με μεγάλο κόπο μέσα από την διαδικτυακή μου δημοσιογραφική σελίδα. 

Σας περιμένουμε όλους στο ''Graffito'' πριν τις 7 Μάιου, αλλά κι εκείνο το ανοιξιάτικο βράδυ για να πάρετε χαρά, να ανοίξετε τους ορίζοντες σας μέσα από τα ευφάνταστα προϊόντα των συμπατριωτών μας και να αναθαρρήσετε, γιατί ΝΑΙ υπάρχει η καλή Ελλάδα. Μπράβο Κωνσταντή keep walking..

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ - Facebook 

Διαβάστε το άρθρο του Eirinika για τα EatCrete εδώ

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ