Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη ''Μεγάλη Εβδομάδα'' της οικονομίας!

Τρεις ώρες διήρκησε η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λίγες ημέρες πριν από το επερχόμενο EuroWorking Group. 

Ήταν μία από τις πολλές συσκέψεις που καλεί το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός, η οποία ωστόσο είχε την ιδιαιτερότητα ότι διεξήχθη έπειτα από ένα δημοσίευμα του Spiegel, που αποκάλυπτε ένα κάθε άλλο παρά θετικό κλίμα για την Ελλάδα στο τελευταίο EuroWorking Group, αλλά και την ανάκληση του προσωπικού του ΔΝΤ από την Αθήνα.

Το ΥΠΟΙΚ σχολίασε, με ανακοίνωσή του, ότι τα όσα φέρονται να διημείφθησαν στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τετάρτης και οι βολές του κ. Νίκου Θεοχαράκη για τα τεχνικά κλιμάκια δεν ισχύουν, ενώ απέδωσε στο Πάσχα των Καθολικών την ανάκληση των υπαλλήλων του ΔΝΤ.

Λίγο πριν τις 6 αποχώρησαν μαζί από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι δύο άνδρες δεν έφυγαν... με τον συνηθισμένο τρόπο των άλλων υπουργών, δηλαδή με τα υπουργικά αυτοκίνητα, αλλά με τη μηχανή του κ. Βαρουφάκη.

Αυτή τη φορά, όμως, αν και ο «μηχανόβιος» υπουργός φορούσε κράνος, ο κ. Τσακαλώτος διέπραξε την παρανομία και ανέβηκε στο δίκυκλο χωρίς το απαραίτητο αξεσουάρ. 

Λίγο μετά, από το Μέγαρο Μαξίμου βγήκε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σταθάκης, κληθείς να απαντήσει για το πώς πήγε η σύσκεψη, είπε: «Μια χαρά, είμαστε σε καλό δρόμο».  

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελειώνουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας: «Δεν νομίζω, είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ