Πρώην υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου φέρεται να βοήθησε τη Β. Σταμάτη να αποδράσει: "Βοήθησα μια δυστυχισμένη για λόγους φιλανθρωπίας"‏

Κατάθεση στην αστυνομία φέρεται να έδωσε πρώην υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου που απολύθηκε πρόσφατα, καθώς φέρεται να είναι εκείνη που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να διαφύγει από το νοσοκομείο.

Η γυναίκα, η οποία οδηγήθηκε στην Ασφάλεια μαζί με την κόρη της, εντοπίστηκε πιθανότατα μετά από ομολογία της ίδιας της Βίκυς Σταμάτη, που φέρεται να είπε ότι διανυκτέρευσε στο σπίτι τους στο Χαϊδάρι. Η πρώην υπάλληλος φέρεται να παραδέχθηκε ότι βοήθησε «για λόγους φιλανθρωπίας μια δυστυχισμένη γυναίκα», ενώ δεν αποδόθηκε κατηγορία σε βάρος της κόρης της, η οποία φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι όταν ξύπνησε είδε ότι η γυναίκα που φιλοξενούσαν στο σπίτι τους ήταν εκείνη που έβλεπε στην τηλεόραση ως Βίκυ Σταμάτη.

Η κόρη, αλλά και η πρώην υπάλληλος, αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι νεοτέρας, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών που προΐσταται της έρευνας έδωσε εντολή να μην ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.
Από την πρώτη στιγμή οι αρχές είχαν την άποψη ότι υπήρξε συνεργός στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, δεδομένου ότι η κρατούμενη δε φαινόταν άυπνη ή βρώμικη και δεν ήταν ιδιαιτέρως ταλαιπωρημένη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έχει δώσει εντολή να ερευνηθεί εάν η κ. Σταμάτη έδωσε χρήματα στην πρώην υπάλληλο του Δρομοκαΐτειου για να τη βοηθήσει να αποδράσει.
Ήδη έχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί εάν έχουν υπάρξει συνεννοήσεις και μεταξύ ποίων.

Συγκεκριμένα, της έδωσε το κλειδί του λουκέτου της πόρτας του δωματίου της για να βγει από το νοσοκομείο και τη διευκόλυνε μεταφέροντάς την με όχημα και παρέχοντάς της κατάλυμα.

Μετά την εξέτασή της η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Η 46χρονη μετέφερε τη Βίκυ Σταμάτη στο σπίτι της κόρης της

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώην νοσηλεύτρια έδωσε στην Βίκυ Σταμάτη το κλειδί για να ανοίξει το λουκέτο στα κάγκελα του μπαλκονιού και στη συνέχεια την μετέφερε στο σπίτι της κόρης της στο Χαϊδάρι. Μάλιστα φέρεται να είπε ψέματα στην κόρη της όταν αυτή την ρώτησε ποια ήταν η γυναίκα που τη συνόδευε. "Είναι μια χωρισμένη φίλη που ψάχνει σπίτι για να περάσει λίγες νύχτες" φέρεται να της είπε.

Η νεαρή γυναίκα ανακάλυψε ότι η "φίλη" της μητέρας της ήταν η Βίκυ Σταμάτη, παρακολουθώντας τηλεόραση. Η συνέχεια είναι γνωστή, καθώς ώρες αργότερα, η σύζυγος του Τσοχατζόπουλου βρέθηκε στον προαύλιο χώρο Εκκλησίας στο Χαϊδάρι. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ