ΝΔ: ''Η κυβέρνηση κάνει ρουσφέτια σε τρομοκράτες και εγκληματίες'' - Υπ. Παρασκευόπουλος: ''Επείγει η αποσυμφόρηση των φυλακών''‏

Με τη φράση πως «η κυβέρνηση κάνει ρουσφέτι σε τρομοκράτες και εγκληματίες» η ΝΔ διά στόματος Β.Κικίλια, εκφράζει την εντονότατη διαφωνία της επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές, η επεξεργασία του οποίου άρχισε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η ένταση στην Επιτροπή έκανε την εμφάνισή της «με το καλημέρα», όχι μόνο επί της ουσίας του σχεδίου νόμου, αλλά και για διαδικαστικά ζητήματα. Δεδομένου ότι κυβέρνηση επιθυμώντας να προωθηθεί και ψηφιστεί σύντομα το συγκεκριμένο νομοθέτημα σχεδιάζει την εισαγωγή του στην Ολομέλεια την Πέμπτη ή την Παρασκευή μετά το Πάσχα, η αντιπολίτευση με το επιχείρημα ότι ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα χρήζει εκτενούς επεξεργασίας, ζήτησε άνεση χρόνου και φήφισή του την δεύτερη εβδομάδα μετά την Κυριακή του Πάσχα.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, υποστήριξε ο Παρασκευόπουλος. Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος.

Αμέσως μετά και με αφορμή το γεγονός ότι το Κανάλι της βουλής μετέδιδε απευθείας τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους και όχι εκείνη που αφορούσε το νομοσχέδιο για τις φυλακές, εκ μέρους της ΝΔ οι κ. Β.Κικίλιας και Κυρ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας η τηλεόραση του Κοινοβουλίου να αλλάξει θέμα απευθείας μετάδοσης.

«Την προσωπική επιλογή της Προέδρου προβάλλει και όχι μια Επιτροπή νομοθετικού έργου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας την διακοπή της συνεδρίασης έως να καταστεί δυνατή η «ζωντανή» τηλεοπτική αναμετάδοση των εργασιών της. Για «πην παρατήρησης του προέδρου της Επιτροπής Μ.Κριτσωτάκη: «Εκτός αιθούσης τέτοιες εκφράσεις» είπε.

Η αποσυμφόρηση των φυλακών είναι ένα θέμα που επείγει, είπε στην εισαγωγική του ιμιλία ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος σημειώνοντας ότι ήδη η χώρα μας είναι εκτεθειμένη και υπόλογη σε διεθνείς Οργανισμούς και στην Ευρώπη, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν. Εκανε λόγο, μάλιστα, για «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων». Απαντώντας μεταξύ άλλων σε κριτική η οποία έχει ήδη καταγραφεί, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως πάντα κάποιοι ωφελούνται από ελαφρυντικές ρυθμίσεις.

«Ελιναι μέσα σε αυτούς «τρομοκράτες, βιαστές και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου;», αναρωτήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Κικίλιας.

Για «ανάσα δικαίου» έκανε λόγο μεταξύ άλλων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η κα Βασιλική Κατριβάνου.

Διαφωνίες επί των ρυθμίσεων εκφράζει το Ποτάμι, ενώ ενστάσεις επί διατάξεων, κυρίως εκείνων που αφορούν την υπό όρους απόλυση κρατουμένων, εγείρουν και οι συγκυβερνώντες Αν.Ελληνες, οι οποίοι πάντως επί της αρχής ψηφίζουν το νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ