"Βόμβα" από τον E.Σνόουντεν: H Google κρατά "ιστορικό" από τις γυμνές φωτό κάθε χρήστη και η NSA αποκτά αντίγραφό τους! (βίντεο)

Για τις παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (ΝSA) μίλησε για μία ακόμα φορά ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ζει πλέον στη Ρωσία αφότου διέρρευσε στον Τύπο ευαίσθητες πληροφορίες.

Ο Σνόουντεν αυτή τη φορά εστίασε στις γυμνές φωτογραφίες που συχνά αποστέλλουν χρήστες του Διαδικτύου, επισημαίνοντας πως οι πράκτορες της υπηρεσίας συγκεντρώνουν και βλέπουν ακόμα και αυτές. 

 

Μιλώντας στην χιουμοριστική εκπομπή «Last Week Tonight» του Τζον Όλιβερ, ο Σνοόυντεν, αφού κατέβαλε προσπάθειες να διατηρήσει τη σοβαρότητά του μπροστά στα επιτυχημένα σχόλια του παρουσιαστή, επισήμανε πως το γυμνό δεν αποτελεί «σημαντικό θέμα στην κουλτούρα της NSA, γιατί βλέπουν συνέχεια γυμνές φωτογραφίες».

Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι οι πράκτορες της υπηρεσίας συγκεντρώνουν όλες τις πληροφορίες που οι χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ στέλνουν μέσω email, ανάμεσα σε αυτές και τις γυμνές λήψεις τους. 

Εξήγησε, μάλιστα, πως όταν κάποιος στέλνει γυμνή φωτογραφία μέσω gmail για παράδειγμα, αυτή αποθηκεύεται στους διακομιστές της Google, η οποία μεταφέρει δεδομένα από το ένα κέντρο δεδομένων στο άλλο χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει. 

«Όταν μία φωτογραφία από τα γεννητικά σου όργανα περάσει από το gmail, η NSA αποκτά ένα αντίγραφο», δήλωσε ο πρώην εργαζόμενος της υπηρεσίας. Στο μεταξύ, η υπηρεσία δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει αν «βλέπει» γυμνές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ