Ν. Παρασκευόπουλος: ''Σε κατ' οίκον κράτηση ο Σάββας Ξηρός''

Αλλαγή του τρόπου έκτισης της ποινής και όχι άφεση ή αθώωση είναι η μετατροπή της εκτέλεσης της ποινής για άτομα που νοσούν βαρέως, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της νέας ρύθμισης με την οποία θα μπορέσει να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός της 17 Νοέμβρη.
 

«Ο Ξηρός έχει σύμφωνα με διάγνωση διεύθυνσης ΙΚΑ, 98% αναπηρία. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτα. Εχουμε επιπλέον και απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία κρίνει ότι οι προσφερόμενοι όροι νοσοκομειακής περίθαλψης στις ελληνικές φυλακές δεν είναι κατάλληλοι για βαρέως πάσχοντα άτομα» είπε σχετικά ο κ. Παρασκευόπουλος.
«Αυτή η μετατροπή της εκτέλεσης της ποινής σε κράτηση κατ οίκον, δεν είναι άφεση ή αθώωση. Έχουμε αλλαγή τρόπου έκτισης ποινής» τόνισε ο υπουργός ότι «αυτό σημαίνει ότι η τιμωρία συνεχίζεται. Η μομφή της ελληνικής δικαιοσύνης για ανθρωποκτονίες παραμένει ανεξίτηλη. Δεν υπάρχει ελάφρυνση στίγματος μέσω της ρύθμισης. Η σωματική τιμωρία του ανθρώπου, συνεχίζει στο μέγιστο βαθμό. Να μην μνημονεύσω τις επιμέρους παθήσεις του».

Σημειώνεται ότι κατά τον κ.Παρασκευόπουλο, εκτός του Σάββα Ξηρού, χρήση της ευνοϊκής διάταξης για την υπό όρους αποφυλάκιση βαρέως ασθενών κρατουμένων θα μπορέσει να κάνει άμεσα και ένας ακόμη κρατούμενος, ο οποίος είναι καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο.
Ενας τρίτος που επίσης ενέπιπτε στις πρόνοιες της ρύθμισης εξέπνευσε πριν από λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ