Να πώς θα σπάσει το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα - Τι συζήτησαν off the record Τσίπρας & Πούτιν

Στο τραπέζι των συζητήσεων στη Μόσχα, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν τέθηκε και η  δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρώσικη ομοσπονδία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγής υπήρξε, μάλιστα, κοινή βούληση, το επόμενο διάστημα, να ξεκινήσει η διαδικασία ίδρυσης κοινών ελληνο-ρωσικών εταιρειών, στη ρώσικη επικράτεια, προκειμένου οι Έλληνες εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων, που εντάσσονται στα αντίμετρα της ΕΕ, να μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία. 

Αυτή η διαδικασία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές  δεν λογίζεται ως εξαγωγή, κι αυτό γιατί θα τα διακινούν ρώσικες εταιρίες στις οποίες, όμως, θα συμμετέχουν και έλληνες παραγωγοί. Άρα τα προϊόντα αυτά δεν θα αντιμετωπίζουν αντίμετρα. Τα προϊόντα θα φτάνουν στη Ρωσία προς επεξεργασία πράγμα το οποίο, ουσιαστικά, θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να ξεπεράσουν ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο που είχε τεθεί το περασμένο καλοκαίρι και μείωσε σημαντικά τις εξαγωγές της χώρας. Και αυτό είναι μια πολύ σημαντική -έστω έμμεση- ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Σε ό, τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα,  Ο Βλ. Πούτιν, τόνισε χαρακτηριστικά ότι από «τη δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα» και «τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων» θα κερδίσουν και οι Ρώσοι παραγωγοί. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ