Αυτά μόνο στην Ελλάδα - Η Εφορία ψάχνει αγνοούμενο του Norman Atlantic και τον απειλεί με δικαστήρια

Μόνο ως κακόγουστη πλάκα θα μπορούσε να εκλάβει το τηλεφώνημα που δέχθηκε πρόσφατα η σύζυγος του Ιωάννη Συμεωνίδη, ενός εκ των αγνοουμένων του ναυτικού δυστυχήματος με το φλεγόμενο «Norman Atlantic». Κι όμως, η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής δεν αστειευόταν.

Αντίθετα, ζητούσε επιτακτικά να μιλήσει με τον Ιωάννη Συμεωνίδη, για να τον ενημερώσει ότι τον… ψάχνει η Εφορία και εφόσον δεν διεκπεραιώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, θα τον σύρουν στα δικαστήρια και μάλιστα πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένει τη σχετική γραπτή ειδοποίηση.

Γι’ αυτή τη γυναίκα το τηλεφώνημα ήταν άλλη μία επιβεβαίωση ότι το κράτος της έχεις γυρίσει την πλάτη εδώ και καιρό.

Όμως εξοργίζεται με το θράσος και την έλλειψη σεβασμού στο δράμα που ζουν όλες οι οικογένειες των αγνοουμένων, όπως περιγράφει στην Espresso η στενή φίλη της Μαρία Σιδηροπούλου:

«Κοντεύουμε να τρελαθούμε. Δεν μας φτάνει η αγωνία μας, τώρα μας βάζουν στη διαδικασία να αποδείξουμε και εγγράφως ότι ο Γιάννης αγνοείται! Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πως αισθανόμαστε τέσσερις μήνες τώρα, κάθε φορά που μια νέα σορός εντοπίζεται από τις ιταλικές Αρχές, χωρίς να ξέρουμε αν είναι ή όχι ο δικός μας άνθρωπος; Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να ζητάει από έναν αγνοούμενο να πληρώσει τους φόρους του; Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών σε αυτήν τη χώρα;».

Η κυρία Σιδηροπούλου έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στον αγώνα που δίνουν για να λάβουν απαντήσεις τόσο την οικογένεια Συμεωνίδη όσο και τους συγγενείς των υπόλοιπων αγνοουμένων.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια στην Espresso πρόσφατα ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο σοροί Ελλήνων, όμως οι οικογένειές τους δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, έως ότου περάσει το διάστημα των 20 ημερών που χρειάζεται για να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ