Σκουρλέτης: "Αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα της επένδυσης στις Σκουριές" - Σημαντική η επίσκεψη στη Ρωσία δείχνει ισοτιμία μας με ηγέτιδα δύναμη''‏

«Η επίσκεψη στη Μόσχα είναι τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας. Δείχνει ότι μπορεί να συνδιαλέγεται με όρους ισοτιμίας ακόμα και με μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Δε θα πάρουν οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης την ευθύνη να δημιουργήσουν εμπλοκή στις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ, εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης. Σημείωσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει και υπογράμμισε ότι είναι αισιόδοξος και για την πλευρά των δανειστών. 

«Μιλάμε για έντιμο συμβιβασμό, αυτό αναζητούμε. Αν δεν επιτευχθεί, θα είναι για όλους απρόβλεπτες οι συνέπειες. Εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσουν οι ώριμες σκέψεις», είπε ο υπουργός Εργασίας. 

Τόνισε δε ότι η συζήτηση πρέπει να συνδεθεί με το μεγάλο ζήτημα του χρέους και επανέλαβε ότι για εμάς δεν είναι στις επιλογές και στις στοχεύσεις μας η έξοδος από την Ευρωζώνη. 

Τέλος, για το θέμα που έχει προκύψει στις Σκουριές, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «εγκλωβιζόμαστε σε διλήμματα που δεν είναι γόνιμα αλλά αντίθετα αποπροσανατολιστικά. Εγώ είμαι οπαδός του ότι η επένδυση στις Σκουριές βλάπτει τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική οικονομία. Δεν συμφωνώ ότι βοηθάει την περιοχή σε όλα τα επίπεδα. Είναι αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα αυτής της επένδυσης και οφείλουμε να την ξαναδούμε». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ