Στις 7 το απόγευμα η άρση του απαγορευτικού στα λιμάνια - Τέλος στην πολύωρη ταλαιπωρία

Με όλα τα μέσα και παρά τον κακό καιρό, εγκαταλείπουν οι Αθηναίοι το κλεινόν άστυ λόγω των διακοπών του Πάσχα. 

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων αναμενόταν να κορυφωθεί.  Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ αντίστοιχη ήταν και η κίνηση στις εθνικές οδούς.  

Συγκεκριμένα, μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, η κίνηση αυξήθηκε στις εξόδους της Αθήνας, ενώ μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των οδηγών λόγω της πυκνής κίνησης στην Εθνική Οδό Κορίνθου–Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα. Από το απόγευμα, πάντως, η κίνηση στην Αττική ήταν φυσιολογική ενώ λύθηκε και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί πριν από τον κόμβο Δερβενίου έως και τον κόμβο Ακράτας.

Σύμφωνα με τα ώς τώρα στοιχεία από την Τροχαία, από τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει 16.500 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών έχουν περάσει 20.200 οχήματα.

Από τα στοιχεία της Τροχαίας φέτος τη Μ.Πέμπτη πέρασαν από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου 77.640 οχήματα, ενώ πέρυσι την ίδια ημέρα είχαν περάσει 76.391 οχήματα.

Από την Αθηνών - Λαμίας φέτος τη Μ.Πέμπτη πέρασαν 52.872 οχήματα, ενώ πέρυσι πέρασαν 53.547 οχήματα.

Με άσχημες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε, παράλληλα, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και στη Φθιώτιδα, όπου η έντονη βροχόπτωση αλλά και η χιονόπτωση σε ορισμένα σημεία δυσκόλευσαν τους ταξιδιώτες. Η τροχαία επισημαίνει στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής λόγω του χιονιού.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, Διακοπτού - Καλαβρύτων, μέσω της ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών και Ακράτας – Ζαρούχλας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους, που οδηγούν προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Από τα διόδια της Αγίας Τριάδας το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης διέρχονταν 60 ΙΧ το τρίλεπτο ενώ η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ