Εκπρόσωπος Καγκελαρίας: Η γερμανική κυβέρνηση δεν εκνευρίστηκε με την επίσκεψη Τσίπρα στην Ρωσία!

Δεν επιθυμεί να σχολιάσει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα η γερμανική κυβέρνηση, όπως επανέλαβε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Κριστιάνε Βιρτς. 

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι το Βερολίνο «δεν εκνευρίστηκε» από αυτήν.

«Από τη θέση στην οποία βρίσκομαι δεν μπορώ να σχολιάσω την επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη σε μια άλλη χώρα», δήλωσε η κ. Βιρτς και επισήμανε ότι και η Γερμανία επιθυμεί καλές σχέσεις με την Ρωσία.

«Το σημαντικό είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ σε ό,τι αφορά στις συμφωνίες για το δεύτερο πακέτο βοήθειας», πρόσθεσε και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το αν το Βερολίνο αισθάνεται ανακούφιση από την έγκαιρη καταβολή της ελληνικής δόσης στο ΔΝΤ, τόνισε: «Η γερμανική κυβέρνηση σημειώνει ότι η Ελλάδα εκπληρώνει και εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις πληρωμής. Δεν μπορώ από αυτή τη θέση να αξιολογήσω πώς είναι η κατάσταση σχετικά με τις μελλοντικές υποχρεώσεις της. Είναι βεβαίως σημαντικό δείγμα για το ότι η Ελλάδα έχει τη βούληση και είναι σε θέση να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία και να έρθει σε ένα καλό αποτέλεσμα ώστε η δανειακή βοήθεια να φθάσει εκεί όπου χρειάζεται».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ