Κόρινθος: Ιερέας πατέρας 6 παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια των πιστών‏!

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου η είδηση του χαμού του προσφιλούς σε όλους κληρικού π. Θωμά Δασκαλάκη κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Αχράντων Παθών του Κυρίου, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, αφού είχε ολοκληρώσει την Λιτάνευση του Εσταυρωμένου Κυρίου μας και επιστρέφοντας στο Ιερό για την συνέχιση της Ακολουθίας, σωριάσθηκε στο πάτωμα μπροστά από την Ωραία Πύλη προλαβαίνοντας μονάχα να ψελλίσει «Παναγιά μου». Το εκκλησίασμα εμβρόντητο παρακολούθησε τον εφημέριό του να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους και παρά τις ταχύτατες ενέργειές τους στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και στην διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κορίνθου, το μόνο που κατάφεραν ήταν να πιστοποιηθεί ο θάνατός του.

Ο π. Θωμάς αποτελούσε πρότυπο κληρικού καθώς ήταν πολύτεκνος οικογενειάρχης, πατέρας έξι παιδιών, διακρίνονταν για τις γνώσεις του στο Τυπικό της Εκκλησίας μας και στα λειτουργικά της Θείας Λατρείας και υπηρέτησε με ζήλο επί 45 χρόνια σε νευραλγικές θέσεις της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου. Διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Σολυγείας, γραμματέας και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, πνευματικός, διατηρούσε άδεια να κηρύττει τον Θείο Λόγο και προϊστάμενος του Ι. Ενοριακού Ναού Αγ. Δημητρίου Εξαμιλίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ