Handelsblatt: Στις 11 Μαΐου και... βλέπουμε η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα!

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα αποφασίσουν την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup τις 24 Απριλίου.

 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt πως θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι «απίθανο». Αντίθετα, δήλωσε, πως η συνεδρίαση που θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας, θα εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί  στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. 

Η αιτία της νέας καθυστέρησης, σημειώνει στο ρεπορτάζ η Handelsblatt, είναι η απροθυμία της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ενώ από την Αθήνα δεν υπάρχει καμία ένδειξη περαιτέρω προόδου στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. 

Ο κύριος Ντομπρόφσκις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε από την Ελλάδα μια αξιόπιστη δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις. Είναι επείγον». 

Πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση που επικαλείται η εφημερίδα, ανέφεραν μάλιστα πως πιθανότερη ημερομηνία για εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, είναι η 11η Μαΐου, οπότε έχει προγραμματιστεί το επόμενο Eurogroup.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ