Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νέο ναυάγιο στην Ιταλία με τουλάχιστον 400 νεκρούς - Δεκάδες παιδιά ανάμεσα στα θύματα!

Τη στιγμή που περίπου 1.200 είναι οι μετανάστες που υπολογίζονται ότι έφτασαν τη Δευτέρα στις ακτές της Σικελίας, η οργάνωση Save the Children αναφέρει πως τουλάχιστον 400 είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

Σύμφωνα με την οργάνωση που επικαλείται μαρτυρίες επιζώντων, οι οποίοι διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι, «τουλάχιστον 400 είναι τα θύματα του ναυαγίου που σημειώθηκε 24 ώρες μετά την αναχώρηση σκάφους από τις ακτές της Λιβύης».

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται πως τις τελευταίες ώρες περίπου 150 είναι όσοι αποβιβάστηκαν στο Ρέτζο Καλάμπρια, εκ των οποίων αρκετοί ανήλικοι.

Όπως διευκρινίζει η Save the Children , τις τελευταίες ημέρες περίπου 450 είναι τα παιδιά, εκ των οποίων 317 ασυνόδευτα, που έφτασαν στις ιταλικές ακτές.

«Πολλά από αυτά έχουν βιώσει φρικτές εμπειρίες βίας και έχουν χάσει πολλούς φίλους, συγγενείς, γονείς», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης, Βαλέριο Νέρι.

«Είναι απαραίτητο να υπάρξει μία επαρκής υποδοχή και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη, κυρίως για τους πιο ευάλωτους», συμπλήρωσε ο Νέρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ