13 πρεμιέρες στο θέατρο: Εσείς διαλέξτε: Μεγάλοι πρωταγωνιστές, εμβληματικές κωμωδίες & δυνατές επαναλήψεις!

Δημοφιλή μιούζικαλ, μεγάλοι πρωταγωνιστές, εμβληματικές κωμωδίες, δυνατές επαναλήψεις σε μια πληθωρική θεατρική εβδομάδα (17-22/4 ).

 

Βιολιστής στη Στέγη


Ο αξιαγάπητος γαλατάς Τεβιέ και οι μελωδίες που παίζει με το βιολί του στις στέγες ενός ρώσικου χωριού του 1905 μάς συγκινούν εδώ και 50 χρόνια. Με αφορμή τη χρυσή επέτειο του κλασικού οικογενειακού μιούζικαλ, το θέατρο Μπάντμιντον παρουσιάζει μια υπερπαραγωγή εποχής με 20μελή ορχήστρα, 35μελή θίασο και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό. Είναι, μάλιστα, η τρίτη φορά στην καριέρα του που ο γνωστός ηθοποιός συναντιέται με το ρόλο του Τέβιε^ η πρώτη ήταν το 1997 στο θέατρο Αθήναιον, στη σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου και η δεύτερη στην επανάληψη της παράστασης το 2005. Αυτήν τη φορά, τον Βαλτινό-Τέβιε σκηνοθετεί ο βραβευμένος Αμερικανός Ρομπ Ρουτζιέρο, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ανέβασε το διάσημο μιούζικαλ στο Goodspeed Opera House του Κονέκτικατ, αποσπώντας καλές κριτικές. Συμπρωταγωνιστούν οι Ρένια Λουιζίδου, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιβάν Σβιτάιλο κ.ά. (Μπάντμιντον, πρεμιέρα 17/4 )

Wisteria Maiden

Λίγους μήνες πριν από την καλοκαιρινή εμφάνιση της ομάδας του στο Φεστιβάλ Αθηνών ο χορογράφος-χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής. Ο γοργός καλλιτεχνικός βηματισμός του στο εξωτερικό είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακός: μαθήματα στο Rudra Bejart της Λοζάνης, συνεργασίες με ονόματα όπως οι Γουίλιαμ Φορσάιθ, Γίρζι Κίλιαν, Οσάντ Ναχαρίν, Νάτσο Ντουάτο, αμέτρητες παραστάσεις στην Opera Nationale de Lyon αλλά και με τη δική του ομάδα Apotosoma. Στο έργο «Wisteria Maiden» που θα δούμε στο Μέγαρο οκτώ από τα μέλη της ομάδας πρωταγωνιστούν σε μια χορευτική ιεροτελεστία για τον ανεκπλήρωτο έρωτα με επιρροές από το Καμπούκι και το θέατρο Νο (22-25/4 ).

«Το μέλλον είναι στ’ αβγά»

Στον Ευγένιο Ιονέσκο και στο θέατρο του παραλόγου βρήκε η ομάδα Κρακ τα απαραίτητα στοιχεία για να δώσει τη δική της εξήγηση για την κρίση. Μια σύνθεση τεσσάρων μονόπρακτων του Ιονέσκο, που παρακολουθούν την προετοιμασία, την εξέλιξη και την κατάληξη της κοινωνικής διαπαιδαγώγησης ενός ατίθασου νεαρού, του Ιάκωβου, είναι η παράσταση «Το μέλλον είναι στ’ αβγά». Το μυστηριώδες, το τραγικό και το γελοίο συνυπάρχουν σ’ αυτή την γκροτέσκα σάτιρα του μικροαστισμού που ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη (Τζένη Καρέζη, πρεμιέρα: 18/4 ).

Δείτε τις υπόλοιπες παραστάσεις εδω

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ