Α. Μητρόπουλος: ''Δεν είναι κακό να κάνει δημοψήφισμα ο Τσίπρας'' - Τι ανέφερε για το ασφαλιστικό!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος άφησε αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος τονίζοντας ότι  «το ερώτημα θα είναι τα σημεία και το περιεχόμενο της συμφωνίας στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση της Αριστεράς με τους δανειστές. 

Δεν θα είναι δημοσιονομικό ερώτημα, βεβαίως δεν πρέπει να είναι έξοδος από το ευρώ, διότι το χρέος πρέπει να λυθεί μέσα, άρα τα επιμέρους σημεία όποιας συμφωνίας για την οποία μάχεται σθεναρά σήμερα το οικονομικό επιτελείο». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Σκάι επανέλαβε ότι «ο έντιμος συμβιβασμός δεν είναι στις προθέσεις των δανειστών. Στο τραπέζι έχουν αφήσει ένα εκβιαστικό δίλημμα», σημείωσε. 

Όταν ρωτήθηκε για το ασφαλιστικό ανέφερε: «Το ζήτημα του ασφαλιστικού είναι ακραία επιτακτικό. Τα μέτρα που έχει δουλέψει καιρό ο Ρωμανιάς, δεν μπορούν να αποδώσουν άμεσα και οι ανάγκες του ασφαλιστικού είναι πολύ άμεσες και επιτακτικές. Υπό αυτή την έννοια, έχει σημασία αυτό που προωθεί κι ο υπουργός Εργασίας, να παγώσουν οι σκληρές ρυθμίσεις των δύο ασφαλκιστικών νόμων. Άρα, λοιπόν, δεν είναι κακό να αναζητήσει ο Τσίπρας μία ειδική νομιμοποίηση είτε μέσω δημοψηφίσματος ή άλλων επιλογών αν έχει να καταλήξει σε μία συμφωνία. Υπό αυτή την έννοια όλα είναι στο τραπέζι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ