Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Συναγερμός ξανά στη Μεσόγειο - Βυθίζεται σκάφος με 300 μετανάστες - Πληροφορίες για 20 νεκρούς!

Πληροφορίες για νέο ναυάγιο στα νερά της Μεσογείου έρχονται τη στιγμή που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία στο Κανάλι της Σικελίας.

 Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) στη Ρώμη ανακοίνωσε ότι έλαβε έκκληση για βοήθεια από πλοιάριο με περισσότερους από 300 μετανάστες που βυθίζεται στη Μεσόγειο.  Το άτομο που επικοινώνησε υποστήριξε ότι συνολικά τρία πλοιάρια χρειάζονται βοήθεια σε διεθνή ύδατα, ενώ τουλάχιστον 20 από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο ίδιο πλοιάριο με αυτόν είναι νεκροί.

Ο ΙΟΜ επισήμανε ότι υπάρχουν τρία πλοία που μεταφέρουν μετανάστες δίπλα -δίπλα στη Μεσόγειο, όμως πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς σε ποια ύδατα πλέουν. Σύμφωνα με τον οργανισμό, το Λιμενικό «δεν διαθέτει τα μέσα για να τους διασώσει αυτή τη στιγμή», καθώς υπάρχει έλλειψη πόρων εξαιτίας της βύθισης του αλιευτικού τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου υπάρχουν φόβοι για 700 έως και 950 νεκρούς.

Όπως σημείωσε ο ΙΟΜ, «το Λιμενικό είναι πιθανό να προσπαθήσει να στείλει εμπορικά πλοία» προς το σημείο όπου βρίσκεται το πλοιάριο που βυθίζεται. Κάτι που δεν θα είναι εύκολο, διότι, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, κάποια εμπορικά πλοία «δεν επιθυμούν να συνεργαστούν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ