Good News: Γιατί ο δημοσιογράφος του Vanity Fair, "έπαθε πλάκα" στη Σαντορίνη & στα Astra Suites & Voreina Gallery Suites - Δείτε τι έγραψε

Στην ιταλική έκδοση του Vanity Fair πρωταγωνιστεί η Σαντορίνη και τα εκπληκτικά ξενοδοχεία Astra Suites και Voreina Gallery Suites, μέλη της πολύτιμης συλλογής της Trésor Hotels & Resorts
 

Η εκρηκτική ομορφιά ενός από τα συγκλονιστικότερα νησιά σε όλο τον κόσμο μάγεψε τον Ιταλό συντάκτη Luca Dini, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μετά από πρόσκληση της Trésor Hotels & Resorts.

Στο άρθρο που ακολουθεί, ο συντάκτης περιγράφει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την ομορφιά ενός τόπου «που δεν έχει ανάγκη από τα φίλτρα του Instagram» για να αναδειχθεί. Απολαύστε το:

Μια στιγμή, ένα νησί

Του Luca Vini

Σαν να κολυμπάς σε μια πισίνα κρεμασμένη από ένα αερόστατο, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Αυτή είναι η μαγεία της Σαντορίνης, η οποία την άνοιξη και το καλοκαίρι δεν έχει ανάγκη από τα φίλτρα του Instagram.

Φτάνω στο νησί την αυγή, την ώρα που ένα λεπτό στρώμα ομίχλης καλύπτει τα πάντα, κι εγώ πασχίζω να συνειδητοποιήσω πού βρίσκομαι. Παλεύω να καταλάβω αν αυτά τα αναχώματα από χώμα και πέτρα, καλυμμένα περίτεχνα από χαμηλούς και αραιούς θάμνους, είναι αμπελώνες. Επειδή σε αυτό το κλίμα, η μόνη υγρασία που είναι σίγουρη είναι η δροσιά της νύχτας, η τοπική ποικιλία κρασιού, το Ασύρτικο, καλλιεργείται πάντα χαμηλά, προκειμένου να αιχμαλωτίστεί η υγρασία, στριμμένη σε ένα υφασμάτινο καλάθι για να προστατευτούν τα σταφύλια από τον άνεμο. Παλεύω να φανταστώ τι υπάρχει στην άλλη πλευρά του λόφου στον οποίο η μηχανή σκαρφαλώνει απαλά.  

Στη συνέχεια φτάνω στον Πύργο και στο Voreina Gallery Suites, ως την ιδιωτική ταράτσα που «βρέχεται» από τις λοξές ακτίνες του πρωινού ήλιου. Γυρνάω, και από το απίθανο θέαμα που αντικρίζω θα μπορούσα ακόμα και να βουτήξω στη μικρή τυρκουάζ ιδιωτική πισίνα. Μερικά εκατοντάδες μέτρα μπροστά μου, μου ανοίγεται ένα ολόκληρο αμφιθέατρο από το μπλε της θάλασσας και τριγύρω γκρεμό, μια εικόνα που δεν φανταζόμουν με τίποτα, επιστρέφοντας από το αεροδρόμιο. Από την άλλη, τα σπίτια στα «ιπτάμενα» χωριά της Σαντορίνης μοιάζουν καλυμμένα από ένα λευκό γλάσο.


 
Εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν, στην περιοχή βρισκόταν ένα γιγάντιο ηφαίστειο, το οποίο έπειτα από μια ισχυρή έκρηξη, κατέρρευσε, βυθίζοντας τον κρατήρα 400 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και αφήνοντας τα πάντα γύρω από ένα αναδυόμενο δαχτυλίδι. Οι ηφαιστειολόγοι το αποκαλούν καλντέρα. Δεκαέξι αιώνες προ Χριστού, οι έποικοι του Ακρωτηρίου, μια όμορφης Μινωικής Πομπηίας, συνειδητοποίησαν ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί και έφυγαν από τη θάλασσα.

Λίγο μετά, το ηφαίστειο πραγματοποίησε την πιο καταστροφική έκρηξη στην ιστορία του (λέγεται ότι το τσουνάμι έφτασε ως την Αίγυπτο και ότι τα καταστροφικά κύματα έδωσαν αφορμή για την ιστορία της Εξόδου του Μωυσή) και το αρχιπέλαγο πήρε το τωρινό του σχήμα. Το κύριο νησί σχηματίστηκε ως πέταλο προς τα δυτικά, ενώ η μικρότερη Θηρασιά κάλυψε ένα κομμάτι του κατεστραμμένου τμήματος του δαχτυλίου και ακατοίκητα νησιά, που περιλαμβάνουν το ενεργό ηφαίστειο της Νέας Καμένης.


 
Ιδιαίτερα στο Ημεροβίγλι, το ψηλότερο χωριό του νησιού, θα νιώσεις μια αίσθηση ιλίγγου, σαν να είσαι κρεμασμένος πάνω από την άβυσσο.Κολυμπώντας σε μια από τις ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης του Astra Suites,θα αισθανθείς σαν να πετάς κρεμασμένος από ένα αερόστατο,300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

 

Η καλντέρα προσφέρει το ίδιο εξαιρετική θέα και από κάτω, από μία από τις βάρκες που στοιχίζονται στις παραλίες και τα βράχια, σχηματίζοντας φασματικά σχήματα και ζωντανά χρώματα: το άσπρο της ελαφρόπετρας, το πράσινο της ελιάς, κόκκινο, μωβ και το μαύρο της λάβας. Ακόμη και ο βυθός είναι χρωματισμένος, ενώ τα σκούρα βράχια που παίρνουν θερμότητα από την ήλιο είναι ήδη τέλεια για μια βουτιά ακόμα και πριν την άνοιξη.

 

Η άφιξη στην Οία θεαματική, καθώς είναι γεμάτη υπερυψωμένους δρόμους, λευκούς τοίχους, μπλε του κοβαλτίου θόλους και ένα πολύ δημοφιλές ηλιοβασίλεμα. Πάρα πολύ δημοφιλές: Καλύτερα να φοράς άνετα παπούτσια και να περπατήσεις το γραφικό μονοπάτι παράλληλα με τον βράχο, που οδηγεί στα Φηρά, την πρωτεύουσα.

Η νύχτα πέφτει και η καλντέρα μετατρέπεται σε έναν μαύρο καθρέφτη που περιβάλλεται από φωτισμένες γιρλάντες. Αλλά τα χρώματα συνεχίζονται, στο τραπέζι. Στον Πύργο, μακρυά από τον θόρυβο των Φηρών, το εστιατόριο Selene σερβίρει εκρηκτικές ντομάτες, σε  κίτρινο-πορτοκαλί και ψυχεδελικό κόκκινο, στρογγυλές μπαλίτσες άσπρου χλωρού, του τοπικού τυριού Σαντορίνης και στη συνέχεια φρέσκο ψάρι και νόστιμο κρέας, συνοδευόμενο από φάβα -πουρές από ένα συγκεκριμένο είδος μπιζελιού που φυτρώνει μόνο εδώ-, αλλά και τις γλυκύτατες άσπρες μελιτζάνες του νησιού.


Αλλά, κυρίως, το απεριτίφ. Πάντα από τον Πύργο και το οινοποιείο της Σαντορίνης, το οποίο μεταμορφώνει τα φρούτα στο ορυκτώδες λευκό Ασύρτικο με τα αρώματα εσπεριδοειδών, ή το εξαιρετικά γλυκό Vinsanto. Μην ρωτήσεις αν το όνομα ήρθε στη δική μας πλευρά της Μεσογείου μαζί με τους Σταυροφόρους που αφιέρωσαν το νησί στην Αγία Ειρήνη, εξ ου και Σαντορίνη. Κάθομαι στην ταράτσα που κρέμεται πάνω από τον γκρεμό, μπροστά μου ένα μπολ με ελιές και αλλαντικά και ο ήλιος να δύει ανάμεσα στα νησάκια Ασπρονήσι και Παλαιά Καμμένη.Αυτό είναι το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.Και όταν βλέπεις τον ουρανό να μετατρέπεται στα χρώματα του βερίκοκου, του βατόμουρου και του δαμάσκηνου, θα καταλάβεις ότι εδώ, το Instagram δεν χρειάζεται φίλτρα.


 
ΤΑΞΙΔΙ

Σουίτες μεγάλου…υψομέτρου

Το Astra Suites, ανάμεσα στα 25 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου και το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο για το 2014 σύμφωνα με το Condé Nast Johansens, και το Voreina Gallery Suites στη Σαντορίνη, είναι μέλη της συλλογής της Trésor Hotels & Resorts, που περιλαμβάνει 29 boutique ξενοδοχεία στην Ελλάδα σε ultrachic και δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος ή niche όπως η Λευκάδα.

Σκάφη

Με πανί ή κινητήρα; Γνωρίστε το νησί με κότερο με την εταιρία Santorini Sailing

Μυστική Ελλάδα

Λιγότερο γνωστά νησιά, πληροφορίες για οικο-τουρισμό,γαστρονομικό τουρισμό και spa. Ιδέες για να εξερευνήσετε την Ελλάδα μέσα από το portal www.discovergreece.com

Δείτε εδώ το άρθρο στα ιταλικά

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ