''Βόμβα'' από τον Δ. Μάρδα: ''Λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις''

Σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δ. Μάρδα, να παραδέχεται σήμερα ότι αν δεν βρεθούν μέχρι τις 27 Απριλίου 400 εκατ. ευρώ, τότε δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και γενικότερα να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μάρδας αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόκλιση στα έσοδα 350 – 400 εκατ. ευρώ, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορέσει να καλυφθεί αυτό το κενό από τα έσοδα που θα προκύψουν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

«Εμείς προχωράμε με τα δεδομένα που έχουμε. Δεν μπορώ να βασιστώ στο γεγονός ότι στα τέλη Απριλίου μπορεί τα έσοδα να ξεπεράσουν τις όποιες ευνοϊκές προβλέψεις. Μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους, μεταξύ των οποίων είναι μισθοί και συντάξεις», είπε ο κ. Μάρδας.

Παραδέχθηκε επίσης ότι έχει παγώσει ένα μέρος του συστήματος πληρωμής των προμηθευτών, τονίζοντας ότι έχουν μετατεθεί κάποιες δαπάνες προς το τέλος του μήνα.

«Μπορεί η ρύθμιση των 100 δόσεων να καλύψει ή και να υπερκαλύψει το κενό, όμως αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε αυτά τα ΧΡΗΜΑΤΑ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Καλούμε τους δημάρχους να συνεργαστούν, έχουμε όμως και άλλους πόρους. Τα χρήματα που λείπουν εξυπηρετούν τις ανάγκες του κράτους».

Όπως τόνισε μάλιστα δύο είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι τις οποίες πρέπει να έχει καλυφθεί το κενό των 400 εκατ. ευρώ, η 24η και η 27η Απριλίου, οπότε και δίνονται οι εντολές για τις συντάξεις και τους μισθούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ