Ν. Παππας: ''Η νέα ΕΡΤ θα έχει ειδήσεις και όχι προπαγάνδα, γεγονότα και λιγότερη άποψη''

Τη διαβεβαίωση ότι «η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση» στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς αναφερθείς στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την δέσμευση των αποθεματικών των περιφερειών, των δήμων κλπ., είπε ότι «προφανώς δεν είναι μια εύκολη επιλογή και δεν έγινε με χαρά» σημειώνοντας ότι «δεν προκύπτει όμως διάλυση νοσοκομείων, δήμων και περιφερειών». 

«Πρόκειται περί εσωτερικού δανεισμού», παραδέχτηκε ο υπουργός.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση είπε ότι «έχει δυσκολίες». «Οι δανειστές έχουν κομίσει κάποια ζητήματα τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά», διευκρίνισε, καλώντας τα κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα επ' αυτών και συγκεκριμένα αν πρέπει η κυβέρνηση να δεχθεί αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, περικοπές συντάξεων και απελευθέρωση απολύσεων.

«Η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση. Δεν υπάρχει δίλημμα συμφωνία ή χάος. Εμείς θέλουμε λύση και αυτό λέμε και στους εταίρους», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. Όσον αφορά την στάση των εταίρων, είπε: «Λένε για το ασφαλιστικό ΄΄περικόψτε΄΄! Λύνουμε κάποιο πρόβλημα όμως έτσι; Έχουμε τσακισμένα αποθεματικά, τεράστια ανεργία και αρνητικό δημογραφικό προφίλ. Ποια από τα προβλήματα αυτά του ασφαλιστικού θα έλυνε μια περικοπή στις συντάξεις; Κανένα!», τόνισε.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ακόμα ότι «τα διλήμματα είναι αμείλικτα: ή συνεχίζεις ένα πρόγραμμα ύφεσης ή δεν το συνεχίζεις, ή το κάνεις ή δεν το κάνεις». Και τόνισε ότι τα προβλήματα της ρευστότητας προκύπτουν γιατί ορισμένοι «είναι κολλημένοι στα προηγούμενα συμφωνηθέντα». «Ποια είναι η θέση της αντιπολίτευσης; Να αποδεχθούμε την 5η αξιολόγηση και να τελειώνουμε;», διερωτήθηκε. Και κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν επ’ αυτών. «Θα πρέπει και εμείς ως πολιτικές δυνάμεις τα πραγματικά προβλήματα να τα αφήσουμε να αναδειχθούν και να τοποθετηθούμε στη νέα ιστορική φάση», είπε.

Στην κατεύθυνση αυτή δήλωσε ότι ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα συμβάλει ουσιαστικά στον πολιτικό διάλογο. «Θα έχει ειδήσεις και όχι προπαγάνδα, θα έχει γεγονότα και λιγότερη άποψη», είπε χαρακτηριστικά.

«Δόξα τω θεώ η ΕΡΤ έχει τον δικό της προϋπολογισμό και δεν σκοντάφτει στην συνολικότερη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε και κάλεσε τα κόμματα τουλάχιστον το άρθρο που αναφέρεται στην αναβίωση των εργασιακών σχέσεων να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Νωρίτερα η εισηγήτρια της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη είχε ασκήσει έντονη κριτική στο νομοσχέδιο λέγοντας ότι υπάρχει ο «κίνδυνος πολύ σφικτού εναγκαλισμού εκτελεστικής εξουσίας με μια ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση». «Συζητάμε στη Βουλή προσλήψεις πελατειακού περιεχομένου και απελευθερώσεις τρομοκρατών. Το Κοινοβούλιο δεν συζητάει όμως για το δημοσιονομικό. Δεν μπορεί η Βουλή να νομοθετεί με αυτό τον τρόπο και να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Κι εμείς συζητάμε για την επαναλειτουργία μιας τηλεόρασης που ήδη λειτουργεί», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι «ενώ η χώρα αναζητά ΧΡΗΜΑΤΑ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, εμείς εδώ συζητάμε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ