''Βρώμικα'', εκλεπτυσμένα ή σοφιστικέ: Αυτά είναι τα καλύτερα σάντουιτς της Αθήνας

Η υπόθεση σάντουιτς δεν είναι εύκολη. Λίγα μαγαζιά στην Αθήνα έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σταθερή πελατεία βασισμένα στην ποιότητα και τη νοστιμιά των υλικών τους. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο εκλεπτυσμένα και σοφιστικέ, ψάξαμε, δοκιμάσαμε και εν τέλει αποφασίσαμε για τα κορυφαία σάντουιτς και σαντουιτσάδικα εν Αθήναις.

Τα «βρώμικα» 
Μαβίλη: Μπορεί να μετακόμισε σε «κανονική» στέγη ακριβώς απέναντι από τη θρυλική καντίνα, όμως η ποιότητα των σάντουιτς του παραμένει ίδια: μαλακό ψωμάκι, νόστιμα υλικά, δυνατοί συνδυασμοί. Αγαπημένα μας, το σάντουιτς με κοτόπουλο παναρισμένο, πατάτες και σος μαγιονέζας και εκείνο με χοιρινό καλαμάκι απ’ όλα. 

Μιχαλακοπούλου: Σταθερή αξία για τους ξενύχτηδες του κέντρου, η καντίνα της Μιχαλακοπούλου σερβίρει, μεταξύ άλλων, κολασμένο σάντουιτς με σούπερ σάλτσα δική τους, πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάτα.

Κοτοπουλάδες: Σε στρατηγικής σημασίας σημεία της πόλης, οι Κοτοπουλάδες ετοιμάζουν εξαιρετικό σάντουιτς με ζουμερό καλαμάκι κοτόπουλο, το οποίο ενισχύεται με τυρί, πάριζα, ντομάτα, πατάτες, μαγιονέζα, τυροσαλάτα, κέτσαπ και μουστάρδα. Αν προσθέσετε και ταμπάσκο, τότε η απόλαυση απογειώνεται. 

Το Αυθεντικόν: Ίδιας φιλοσοφίας με τους Κοτοπουλάδες, τα «αλυσιδωτά» σαντουιτσάδικα της πόλης φτιάχνουν σούπερ κοτοπουλο-σάντουιτς με πατάτες, τυροσαλάτα, ντομάτα, ζαμπόν, τυρί και άφθονες πατάτες. Το Καρότσι του Γιατρού: Θεραπεύει πονεμένα στομάχια και ευαίσθητες καρδιές με σάντουιτς γίγας, στα οποία μπορείτε να βάλετε μέσα μπιφτέκι, λουκάνικο, καλαμάκι κοτόπουλο ή χοιρινό. Τον μάθαμε και τον αγαπήσαμε για το χοιρινό του, επομένως αυτό θα προτείνουμε, ψημένο στα κάρβουνα με φουλ έξτρα πατάτες, καυτερή σάλτσα δική του, ντομάτα, τυρί, μαγιονέζα και μουστάρδα. 

Η Καντίνα της Βαρβάρας στην Πειραιώς: Η Barbie για τους ντόπιους, ετοιμάζει κορυφαίο σάντουιτς με σπιτική μαγιονέζα και κρεατικά (μπιφτέκι, λουκάνικο, κοτομπέικον, κοτόπουλο, χοιρινό) σε μονή ή διπλή version. Προτιμήστε τη διπλή version του κοτομπέικον και τιγκάρετε με μαγιονέζα, πατάτες και ζαμπόν. 

Ο Μερακλής του Παλαιού Φαλήρου: Γιγάντια σάντουιτς με μυστική σος-κόλαση, μπιφτέκι που θυμίζει σπιτικό και ποικιλία αλλαντικών που πιθανότατα δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Αγαπημένο μας εκείνο με ποικιλία αλλαντικών: Πάριζα, μορταδέλα, ζαμπόν, γαλοπούλα, καπνιστό, σαλάμι αέρος και γκούντα, όλα σε ένα. 

Η Καντίνα του Γιάννη: Σημείο – θρύλος για τους ξενύχτηδες των Βορείων Προαστίων, η Καντίνα του Γιάννη βάζει μέσα στο σάντουιτς της Παναγιάς τα μάτια: δοκιμάστε καλαμάκι χοιρινό με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, καταψυγμένες πατάτες, κέτσαπ, μουστάρδα, τζατζίκι, ρώσικη και κρεμμύδι. 

Τα «γκουρμέ»
Guarantee: Όνομα και πράγμα στο Κουκάκι. Για τους μη αγγλομαθείς, εγγύηση για κορυφαία σάντουιτς με ό,τι υλικά μπορείτε να φανταστείτε: από λουκάνικο bratwurst και ισπανικό chorizo μέχρι προσούτο Μαύρου Δάσους Ευρυτανίας και σαλάμι με τρούφα. Εγγύηση και το εξαιρετικό ψωμάκι, το οποίο προμηθεύονται σε ποικιλία από φούρνους της γειτονιάς.  

Metropolis Sandwich: Άρτι αφιχθείς στην Βουλής, αυτός εδώ ο Ναός των Σάντουιτς σερβίρει custom δημιουργίες με έμφαση στα ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα και ζυμωτό ψωμάκι. Εδώ θα δοκιμάσετε deli συνδυασμούς όπως: σάντουιτς με μαλακό rib-eye, καπνιστό τυρί Μετσόβου, σάλτσα εστραγκόν, ντομάτα και ρόκα και σάντουιτς με χοιρινό ψητό, γραβιέρα Τήνου, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σος μουστάρδα. 

San Fransisco: Στον Κεραμεικό, το «αναψυκτήριον» αυτό την ψάχνει με γκουρμέ συνδυασμούς και το αποτέλεσμα είναι γευστικά άψογο. Αγαπημένη μας επιλογή το μπέι βιου με γαλοπούλα μαριναρισμένη σε πάπρικα, σως μέλι-μουστάρδα, αβοκάντο και γκούντα, όπως επίσης και το σάνι σάιντ με μπέικον, βιολογικό αυγό μάτι, τσένταρ και ολόφρεσκα ψητά μανιτάρια. 

Όλη η συνέχεια εδώ - Ιn2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ