Story: Η ιστορία της 24χρονης Νεμπιγιάτ από το τραγικό ναυάγιο της Ρόδου - Συνεχίζει να ελπίζει για μια καλύτερη ζωή

Η φωτογραφία της Νεμπιγιάτ την ώρα της διάσωσής της έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Εκείνη είχε την τύχη να μην συμπεριληφθεί στους σχεδόν 1.000 νεκρούς της Μεσογείου. Ομως, είχε ακριβώς την ίδια επιθυμία: την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Κατάγεται από την Ερυθραία και ήθελε να πάει στην Σουηδία. Το πλοιάριο στο οποίο ήταν μαζί με άλλους μετανάστες βούλιαξε σε μια από τις πιο κεντρικές παραλίες της Ρόδου.

Τα video από τη διάσωσή τους, είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η κοπέλα από την Ερυθραία είναι ένα σύμβολο πόνου αναφέρει η BILD και αυτή είναι η απελπιστική κατάσταση εκατομμυρίων προσφύγων. Την Πέμπτη, βρέθηκε και πάλι με τους φίλους από την Ερυθραία. Οταν τους είδε, ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά τους.

«Είμαι τόσο χαρούμενη. Δεν είμαστε σίγουροι τι θα κάνουμε αλλά ελπίζουμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη». «Δεν θυμάμαι πολλά. Ημουν στο νερό και ήμουν φοβισμένη και μετά βρέθηκα εδώ. Νιώθω τυχερή. Εχω οικογένεια πίσω μου και είμαι τυχερή που τα κατάφερα». 

Η οικογένεια της πλήρωσε περισσότερα από 10.000 δολάρια προκειμένου να της δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια καινούργια ζωή στην Ευρώπη, ελπίζοντας ότι θα έφτανε κάποια στιγμή στη Σουηδία.

Το ταξίδι έως τους δουλεμπόρους

Από την Ασμάρα – την πρωτεύουσα της Ερυθραίας- πήρε λεωφορείο προκειμένου να πάει προς τα δυτικά της χώρας. Από εκεί περπάτησε 70 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στην Κεσσάλα, μια μικρή πόλη στα σύνορα του Σουδάν.

Την περίμεναν εκεί διακινητές και με ένα αυτοκίνητο και τη μετέφεραν στο Χαρτούμ πριν πετάξει για Κωνσταντινούπολη με πλαστό διαβατήριο. Οταν έφτασε στο εσωτερικό της Τουρκίας ταξίδεψε στον Μαρμαρά , όπου εκεί κατέληξε στο ξύλινο σκάφος με προορισμό τα ελληνικά νησιά. 

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ