Story of the day: Πώς ο 33χρονος σύμβουλος της Google έχασε τη ζωή του από τον φονικό σεισμό

Ο 33χρονος Νταν Φρέντινμπερκ, βρισκόταν στο Εβερεστ, όταν η κατασκήνωση χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα και συγκαταλέγεται στα χιλιάδες θύματα του σεισμού που έγινε στο Νεπάλ. 
 

Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι εικόνες συγκλονίζουν, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ώρα με την ώρα. 

Ανάμεσα στους χιλιάδες νεκρούς, εντοπίστηκε και σύμβουλος της Google ο 33χρονος Νταν Φρέντινμπερκ.

Βρισκόταν, όπως ανακοίνωσε η αδερφή μέσω του διαδικτύου στο Έβερεστ όταν η χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από το σεισμό παρέσυρε τον ίδιο και άλλους ορειβάτες. Ο Φρέντινμπεργκ, χτύπησε στο κεφάλι.


Ηταν υπεύθυνος για το GoogleX, το άκρως απόρρητο ερευνητικό πρόγραμμα του γίγαντα του διαδικτύου και για την προστασία των δεδομένων.

Επαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Google Street View. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που άφηνε το γραφείο του και πήγαινε ο ίδιος στα σημεία που χρειαζόταν.

Από τον Μάρτιο, βρισκόταν σε μια αποστολή στο Νεπάλ, για την οποία είχε εκπαιδευτεί για εβδομάδες.


Συντετριμμένη η πρώην κοπέλα του Σοφία Μπους  τον αποχαιρέτισε με ένα κείμενο στο Instagram. 

«Δεν υπάρχουν επαρκείς λέξεις. Σήμερα βρίσκω τον εαυτό μου να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της καρδιάς μου η οποία έχει σπάσει μικροσκοπικά θρύψαλα, μάλλον δεν θα τα βρω ποτέ όλα. Ηταν ένα από τα πιο αγαπημένα μου πλάσματα πάνω στον κόσμο. Ηταν ένας από τους πιο μεγάλους έρωτες της ζωής μου».

Πηγή: Guardian
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ