Καρφιά Ντόρας σε Βαρουφάκη-κυβέρνηση: «Ας αφήσουμε τις αηδίες, να παραιτηθεί!» - Επίθεση και σε Σαμαρά

Ως μοναδικό υπεύθυνο για την κατάσταση στα οικονομικά της χώρας έχρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Μετά κι από τα τελευταία γεγονότα της Ρίγας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον την ευθιξία να παραιτηθεί. Επί υπουργίας του, τα ταμεία της χώρας είναι μηδενικά. Ας το κάνει να αποδεσμευτεί και ο κ. Τσίπρας. Λογικό είναι το Μαξίμου να τον στηρίζει» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή την απάντησή του στους εταίρους για την απουσία του από το δείπνο των υπολοίπων υπουργών στη Ρίγα, με το απόφθεγμα του Ρούζβελτ είπε: «Τι νομίζει; Οτι όλος ο κόσμος είναι εναντίον του; Δεν έχει άλλη δουλειά; Κοιμάται και ξυπνάει και σκέφτεται τον Βαρουφάκη; Ας αφήσουμε τις αηδίες. Αν έχει την ευθιξία, θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα!»

Για το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές είπε ότι: «Θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ Τσίπρας. Η κυβέρνησή του έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αν θέλει εκλογές, πρέπει να παραιτηθεί και να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κινηθούν οι διαδικασίες».

Ακόμα, ζήτησε από την κυβέρνηση, σε περίπτωση που φτάσει στην... απονενοημένη ενέργεια για να βγάλει τη χώρα από το ευρώ να εκπονήσει σχέδιο Β' για να καταστεί βιώσιμη η κοινωνία και να μην πάει η χώρα στα βράχια.

Για τα λάθη της παράταξής της: «Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε, να κάνουμε αυτοκριτική και να δούμε τα λάθη μας. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει και είναι απολύτως απαραίτητο να ανασυνταχθούμε. Πρέπει να πούμε στον κόσμο τι πλάνο έχουμε για την κρίση, αλλά και για την επόμενη ημέρα».

Για αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ: «Βεβαίως και πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας. Η προσωπική προσπάθεια δικαίωσης Σαμαρά λειτουργεί εις βάρος του κόμματος. Εδωσε τα πάντα, αλλά αυτό που κάνει τώρα είναι επιβαρυντικό για τη Νέα Δημοκρατία».

Για την κατάργηση φυλακών Τύπου Γ' και για την υπόθεση με την αποφυλάκιση Ξηρού: «Οι δημοσκοπήσεις άνω του 70% καταδικάζουν την κυβέρνηση. Είναι μέγα φιάσκο, είναι ηθικό θέμα και τώρα είναι και θέμα εξωτερικής πολιτικής».

Για το αν ήταν επικοινωνιακό λάθος ο ΕΝΦΙΑ: «Ηταν ουσιαστικό λάθος, όχι επικοινωνιακό. Προχωρήσαμε σε φορολόγηση που ήταν σωστή, με τελείως λάθος τρόπο. Είχε τρομακτικό κόστος στο κόμμα. Όταν δεν έχεις πετύχει το να φορολογείς όπως πρέπει, που το κάναμε εμείς, κάναμε μεγάλο λάθος. Είχα δώσει κι εγώ μάχη, δεν το ήθελα κι ΕΝΦΙΑ ήταν τεράστιο πλήγμα για το κόμμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ