Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή πάρκα ψυχαγωγίας για τα παιδιά σας! Από τη Φλόριντα στο Παρίσι κι από την Καλιφόρνια στο Χονγκ Κονγκ!

Το σπίτι του Μίκυ Μάους, της Σταχτοπούτα και της Έλσας και της Άννας μπορεί να τα δει κανείς στα πιο διάσημα πάρκα ψυχαγωγίας στον κόσμο.

Το Μαγικό Βασίλειο του Walt Disney World στη Φλόριντα υποδέχθηκε πάνω από 19 εκατομμύρια επισκέπτες το 2014, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρατηρείται μια γενικότερη αύξηση στους επισκέπτες των λούνα παρκ ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα στα κορυφαία 25 θεματικά πάρκα και πάρκα αναψυχής σε όλο τον κόσμο οι επισκέψεις έφτασαν τα 223 εκατ., αύξηση δηλαδή μέχρι και 4,1% από το 2013, σύμφωνα με μια παγκόσμια έκθεση του Συνδέσμου Θεματικής Ψυχαχωγίας και της AECOM. Ο δείκτης κατατάσσει τα 25 πιο δημοφιλή πάρκα ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την AECOM.

Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 122,5 εκατ. επισκέψεις στα κορυφαία 20 ασιατικά πάρκα ψυχαγωγίας, σημειώνοντας αύξηση 4,9% από το 2013. Άλλες 138 εκατ. επισκέψεις στα κορυφαία 20 λούνα παρκ της Βόρειας Αμερικής με αύξηση 2,2% από το 2013 και 59,5 εκατ. επισκέψεις σε πάρκα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με αύξηση μέχρι 3% από το προηγούμενο έτος.

Η Disney κυριάρχησε τη λίστα.

Τα πάρκα της Disney στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία κατέχουν 11 από τις κορυφαίες 25 θέσεις. Τα θεματικά πάρκα της Universal Studios έρχονται στη δεύτερη θέση, με ένα πάρκο στην top 10 λίστα και 4 στην λίστα των top 25.

1. Magic Kingdom, Φλόριντα

2. Tokyo Disneyland, Ιαπωνία

3. Disneyland, Καλιφόρνια

4. Tokyo DisneySea, Ιαπωνία

5. Universal Studios, Ιαπωνία

Δείτε όλη τη λίστα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ