Τραγικός ο απολογισμός από το ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας - 431 νεκροί & 11 αγνοούμενοι

Ο τελευταίος απολογισμός του ναυαγίου το βράδυ της Δευτέρας στον ποταμό Γιανγκτσέ αυξάνεται σε 431 νεκρούς, ενώ 11 είναι οι αγνοούμενοι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

 

Την ίδια ώρα, σε βαρύ πένθος πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη τελετή στην όχθη του ποταμού, μπροστά από το κύτος του πλοίου.

Εκατοντάδες οικογένειες, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων συγκεντρώθηκαν γι αυτή τη στιγμή της περισυλλογής και οδύνης στις 09:00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας), ανάμεσά τους πολλοί διασώστες, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.

Το κρουαζιερόπλοιο «Αστέρι της Ανατολής», με 456 επιβάτες και μέλη πληρώματος, ανατράπηκε σε λιγότερο από δύο λεπτά το βράδυ της Δευτέρας, εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, πριν βυθιστεί, με ένα μέρος του κύτους να συνεχίζει να εξέχει από την επιφάνεια του νερού.

Μόνο 14 επιζήσαντες έχουν καταμετρηθεί, με τον κατάλογο των νεκρών να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι δύτες και οι διασώστες έβρισκαν μόνο πτώματα στα θολά νερά του ποταμού.

Τις πρώτες πρωινές ώρες το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV είχε μεταδώσει ότι οι νεκροί ήταν 406.

Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, οι νεκροί τιμώνται την έβδομη ημέρα του θανάτου τους, και γι' αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή πένθους, στην οποία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών Γιανγκ Τσουαντάνγκ.

Οι σειρήνες από τα παραπλεόντα σκάφη ήχησαν όλες μαζί, ενώ οι διασώστες και οι στρατιώτες που ήταν παρόντες σε στάση υπόκλισης τίμησαν τους νεκρούς.

Το «Αστέρι της Ανατολής» είχε παρουσιάσει πριν από δύο χρόνια προβλήματα ασφάλειας, σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Νανκίν, ωστόσο καμιά διευκρίνιση δεν δόθηκε για την κατάσταση του πλοίου τη στιγμή του ατυχήματος.

Οι αρχές περιόρισαν την πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής και οι σχετικές πληροφορίες ελέγχονται αυστηρά από το Πεκίνο. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έλαβαν οδηγίες να επιμείνουν σε θετικές πληροφορίες που περιγράφουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Δεν υπάρχει πια ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, παραδέχτηκαν οι αρχές. Πρόκειται για το χειρότερο ναυάγιο στην Κίνα τα τελευταία σχεδόν 70 χρόνια

Πηγή: Reuters.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ