Top Woman η Μαρίτα Λόρεντς: Ερωτεύτηκε τον Φ.Κάστρο αψηφώντας τη CIA

Το story της Μαρίτα Λόρεντς, είναι η... ιστορία του 20ού αιώνα! Γεννήθηκε το 1939 στη Γερμανία, μόλις 75 μέρες προτού ο Χίτλερ εισβάλει στην Πολωνία. Ο πατέρας της ήταν ναυτικός και η μητέρα της αμερικανίδα ηθοποιός.

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, επέζησε και γύρισε τον κόσμο με το πλοίο του πατέρα της.

Το 1959 σε ηλικία 19 χρονών έφτασε στην Αβάνα, όπου γνώρισε τον 33χρονο τότε Φιντέλ. Τον ερωτεύτηκε σφοδρά, αλλά η ρομαντική ιστορία δεν είχε καλό τέλος. Ένα χρόνο αργότερα θα επέστρεφε στην Αβάνα υπό τις οδηγίες της CIA με στόχο να τον δολοφονήσει. Δεν το έκανε.

Η ίδια αφηγείται την ιστορία της στο βιβλίο "Υο fui la espίa que amό al Comandante". (=Εγώ ήμουν η κατάσκοπος που αγάπησε τον Κομαντάντε).

Έφτασε στην Κούβα στο πλαίσιο της «Operation 40» της κοινής επιχείρησης CIA, FBI και κουβανών εξόριστων για την εξόντωση του Κάστρο.

Της είχαν δώσει χάπια με τα οποία υποτίθεται ότι θα τον δηλητηρίαζε και εκείνη τα έβαλε μέσα σε μια κρέμα ομορφιάς για να μην τα ανακαλύψουν.

Όταν έφτασε στην Κούβα είπε στις Αρχές ότι ήθελε να δει τον Φιντέλ. «Με πήγαν στην προσωπική του κατοικία, Έβαλαν τσεχοσλοβάκους φρουρούς να με φυλάνε» λέει στην ανταποκρίτρια της El Pais.

Εκεί αντάμωσε με τον παλιό της έρωτα. Θυμάται ότι όταν βρέθηκε μαζί του είχε ήδη λάβει την απόφασή της να μην τον δηλητηριάσει γιατί ακόμα τον αγαπούσε. Τα χάπια έτσι κι αλλιώς είχαν σχεδόν καταστραφεί μέσα στην κρέμα.

«Τα έριξα μέσα στην τουαλέτα για να μην βρουν τίποτα επάνω μου. Δεν λυπάμαι που δεν το έκανα. Είμαι περήφανη για αυτή την απόφαση» διηγείται.

Γνώρισε τον Κάστρο σε ηλικία 19 ετών. «Γερμανιδούλα» την αποκαλούσε εκείνος. Όπως λέει, έμεινε έγκυος, αλλά το καθεστώς την νάρκωσε και της πήρε το παιδί. Της είπαν ότι απέβαλε, αλλά η ίδια ισχυρίζεται ότι το παιδί γεννήθηκε, ζει στην Κούβα και το λένε Αντρές.

Αργότερα στο Μαϊάμι γνώρισε τον δικτάτορα της Βενεζουέλας Μάρκος Πέρες Χιμένες με τον οποίο απέκτησε μία κόρη.

Το 1963 ταξίδεψε από το Μαϊάμι στο Ντάλας μαζί με τον Φρανκ Στέρτζις (αργότερα συνελήφθη για την υπόθεση Watergate) και έναν νεαρό άνδρα τον Όζι, ο οποίος λέει, ήταν ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ο δολοφόνος του προέδρου Κένεντι.

Υπήρξε για πολλά χρόνια το party girl της νεοϋορκέζικης μαφίας, ενώ στη δεκαετία του 1970 παντρεύτηκε έναν πράκτορα του FBI με τον οποίο κατασκόπευαν σοβιετικούς διπλωματικούς υπαλλήλους που ζούσαν στη Νέα Υόρκη και εργάζονταν στα Ηνωμένα Έθνη,

Σήμερα ζει μαζί με τον γιο της σε ένα ταπεινό διαμέρισμα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. «Αρκετοί θα πουν ότι η ιστορία μου είναι απίστευτη, αλλά μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και τη φαντασία» καταλήγει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ