Λ.Ταγματάρχης για εργαζόμενους της ΕΡΤ3: «Δεν θα κάνουμε κομματική τηλεόραση - Είστε παγκόσμιο πρότυπο»

Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής.

Ο κ. Ταγματάρχης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3, για την πρόθεση της διοίκησης «να ξανανοίξει η ΕΡΤ με τις δομές που είχε όταν έκλεισε» και «με την ΕΡΤ3 να παίζει έναν αποφασιστικό ρόλο στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, που δικαιούται, μπορεί και αξίζει».

Όπως, ανακοινώθηκε, η ΕΡΤ θα ξεκινήσει την Πέμπτη να εκπέμπει από την Αθήνα, ενώ διοργανώνεται μια γιορτή στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της, όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ3, την Τρίτη θα οριστούν τα δύο μέλη της τριμελούς διοικούσας επιτροπής της, με την προσδοκία να εκλεγεί το συντομότερο από τους εργαζόμενους και το τρίτο μέλος της, ώστε με ορίζοντα 8-10 ημερών, αφού διευθετηθούν και τεχνικά ζητήματα να λειτουργήσει, όπως και τα υπόλοιπα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

«Εδώ εσείς είστε παγκόσμιο πρότυπο», τόνισε ο κ. Ταγματάρχης, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τον τρόπο, που οι εργαζόμενοι έκαναν τον αγώνα τους, δήλωσε «συγκινημένος» για τη στιγμή και αποφασισμένος να αξιοποιήσει «αυτή την εμπειρία και τη γνώση» που αποκτήθηκε.

«Είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει μια διαφορετικής αντίληψης δημόσια τηλεόραση και εμείς κληθήκαμε να υπηρετήσουμε αυτή τη διαφορετική αντίληψη. Αυτό είναι το στοίχημα το δικό μας», είπε ο κ. Ταγματάρχης και πρόσθεσε: «Πρέπει να αποδείξουμε όλοι ότι, ο αγώνας δεν δικαιώνεται επειδή ξανάνοιξε η ΕΡΤ, ο αγώνας δικαιώνεται όταν θα πάει το σωστό πρόγραμμα στα σπίτια των ελλήνων θεατών και στα ραδιόφωνά τους, με τη σοβαρότητα, με την επάρκεια, με την ευθύτητα». «Δεν πάμε να κάνουμε μια κομματική τηλεόραση, δεν μας αφορά αυτό», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η δέσμευση: Να φτιάξουμε μια τηλεόραση που θα είναι περήφανοι όσοι τη βλέπουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, υπογράμμισε ότι «ένας αγώνας 2 χρόνων, όχι μόνον δικός σας, αλλά μιας ολόκληρης κοινωνίας, έχει μια αρχική θετική κατάληξη», που αποτελεί ένδειξη ότι «αυτό το στοίχημα που βάζει η κοινωνία μπορεί γενικά να κερδηθεί» και εξέφρασε τη χαρά του που στους εργαζόμενους δεν επικρατεί πνεύμα «ρεβανσισμού».

«Οι άνθρωποι των αγώνων δεν είναι ποτέ εκδικητές, είναι εγγυητές μιας ομαλής πορείας, και σε ό,τι με αφορά προσωπικά, αλλά θέλω να πιστεύω και σε ό,τι αφορά όλο το διοικητικό συμβούλιο, στους ανθρώπους αυτούς θα στηριχθούμε, πιστεύοντας ότι θα επιδείξουν το ίδιο ήθος που έδειξαν κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Καλώς ήλθατε σπίτι», τόνισε ο κ. Τσακνής.

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ αναφέρθηκαν επίσης στις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν σε υπηρεσιακό, διοικητικό και τεχνικό επίπεδο για να επαναλειτουργήσει πλήρως η δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο χρόνο που έχει προβλεφθεί και απάντησαν σε ερωτήσεις των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ