Made in Greece ο Κρήτων Άρτος: Η οικογενειακή επιχείρηση που γιγαντώνεται & το... Μικιό που σαρώνει

Με νέες γραμμές παραγωγής και διάθεση νέων προϊόντων ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της η ελληνική επιχείρηση Κρητών Άρτος, η οποία ιδρύθηκε το 2004 και δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή παξιμαδιών και αρτοσκευασμάτων.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό της πλάνο για το 2015, στόχος της διοίκησης είναι να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 400.000 ευρώ για την εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής παξιμαδιών, την εγκατάσταση νέας γραμμής αυτόματης συσκευασίας σνακ, την ανακατασκευή δαπέδου κ.λπ., την υλοποίηση επιθετικού πλάνου μάρκετινγκ, διαφήμισης και προβολής στην ελληνική αγορά και την αλλαγή όλων των συσκευασιών στα παξιμάδια με ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η διοίκηση της επιχείρησης προσβλέπει για το τρέχον έτος αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό άνω του 20%, και βελτίωση του μεικτού και καθαρού περιθωρίου κέρδους.

Παρόλο που το 2014 ήταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης με σημαντικά προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, αστάθεια, μειωμένη αγοραστική δύναμη και αρνητική διάθεση από τον Έλληνα καταναλωτή, η Κρητών Άρτος αύξησε τις πωλήσεις άνω του 10% με βελτίωση παράλληλα τόσο του μεικτού όσο και του καθαρού περιθωρίου κέρδους.

Η αύξηση προήλθε από την ελληνική αγορά και όχι από τις εξαγωγές παρόλο που συμμετείχε στις διεθνείς εκθέσεις ISM στην Κολωνία της Γερμανίας και PLMA στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και παράλληλα έκανε πολλές επαφές με υποψήφιους πελάτες στο εξωτερικό, που δεν επέφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. H επιχείρηση συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αλυσίδες supermarkets στην Ελλάδα (Carrefour, ΑΒ Βασιλόπουλος-Delhaize Group, Lidl, Μασούτης, Σκλαβενίτης, Μετρό, Makro, Βερόπουλος SPAR, Γαλαξίας, κ.λπ.), ενώ το 20% και πλέον του κύκλου εργασιών της αφορά πωλήσεις εκτός Ελλάδος σε χώρες όπως Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο, Κίνα, Αυστραλία κ.ά.

Τα θεμέλια της επιχείρησης μπήκαν το 2004, με την εξαγορά της παλαιάς οικογενειακής βιοτεχνίας παραγωγής κρητικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων. Το 2005 μετεγκαθίσταται σε ιδιόκτητες καινούργιες εγκαταστάσεις 3.000 m² εκσυγχρονίζοντας πλήρως τις γραμμές παραγωγής των κρητικών παξιμαδιών με επενδύσεις σε νέα μηχανήματα ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. Την ίδια χρονιά επεκτείνεται, δημιουργώντας γραφείο πωλήσεων σε Αθήνα και Θεσαλονίκη και αρχίζει η ανάπτυξη των πωλήσεων εκτός Κρήτης, ενώ το 2006 δημιουργεί στον κλάδο την κατηγορία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

O Μανώλης Δαμιανάκης, πρόεδρος "Κρητών ARTos''

Ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε παραγωγή Κρητικών Αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία μεγάλης αλυσίδας S/M. Το 2009 η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (Ε.Ν.Α.), ενώ ξεκινά η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων και πλήρη εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση των γραμμών συσκευασίας του εργοστασίου. Την διετία, 2010 -2011, υλοποιεί ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 1 εκατ. ευρώ για δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής βουτημάτων, κριτσινιών και προϊόντων σνακ, ενώ η συμφωνία με την εταιρεία Γαία Τρόφιμα το 2012 ωθεί την ανάπτυξη εξαγωγών με κοινή ονομασία προϊόντων Γαία - Κρητών σε πάνω από 30 χώρες.

Όλη η συνέχεια εδώ - Imerisia.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ