Ή ταν ή επί τας σήμερα στις Βρυξέλλες - Το καθοριστικό ραντεβού Α. Τσίπρα με Μέρκελ & Ολάντ

Κρίσιμο ίσως και καθοριστικό γιά το μέλλον της Ελλάδας το 24 ωρο που διανύουμε με τα φώτα στραμμένα στις Βρυξέλλες όπου μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας . 

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ  στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (CELAC), που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Σε τεντωμένο σχοινί για συμφωνία ή ρήξη

Η τριμερής στις Βρυξέλλες έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος ότι η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία. Σε δηλώσεις της μετά τη Σύνοδο των ηγετών της G7 η Μέρκελ επανέλαβε την επιθυμία η Ελλάδα «να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης» και τόνισε ότι «υπάρχει η καθαρή διακήρυξη ότι η αλληλεγγύη με τις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ με την Ελλάδα, απαιτεί η Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα και να τα προτείνει».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε υπάρχει η κοινή θέση των τριών θεσμών κάτι που χαρακτήρισε ως μεγάλη πρόοδο και ανέφερε ότι «σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά».
 

Απ' την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος είχε ζητήσει μετά τη Σύνοδο των G7 επιτάχυνση των συνομιλιών προκειμένου Ελλάδα και πιστωτές να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το τέλος Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ