Μέρκελ: "Θα συναντήσω τον Αλέξη Τσίπρα αν εκείνος το θελήσει" - "Στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ"

''Φυσικά και θα συναντήσω τον Αλέξη Τσίπρα αν εκείνος το θελήσει", δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. "Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος", τόνισε στις δηλώσεις της, ενώ συμπλήρωσε πως δεν έχει προκαθοριστεί ακόμη συνάντηση. 

Η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και αντάλλαξε μία χειραψία, ενώ κατ'ιδίαν συνάντηση της ίδιας, του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολάντ δεν έχει προγραμματιστεί σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters. Η εκπρόσωπος της καγκελαρίου, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος σε σχέση με το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχει μεταξύ τους στενή συνεργασία και εμπιστοσύνη. Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε την Τετάρτη ότι μια παράταση του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας είναι θεωρητικά δυνατή, ωστόσο τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσει κανείς για μια τέτοια κίνηση. 

 

Τέλος, πηγές αναφέρουν πως μία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και την γερμανίδα καγκελάριο, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν υπάρξει αίτημα από τον έλληνα Πρωθυπουργό, παρόλο που η καγκελάριος δεν σχεδιάζει μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνομιλίες μαζί του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ